Missilen på San Siro

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-08

Presidenten: ”Ett fantastiskt, underbart mål”

1. Julio Cruz driver upp bollen och ser Ibra som tar emot passet och samtidigt vänder bort... 2. ...de två CSKA-spelarna som markerar honom och... 3. ...gör årets vackraste mål på San Siro.

Ett riktigt klassmål som lockade fram de allra finaste superlativ.

Men Zlatan Ibrahimovic valde en mer neutral beskrivning.

– Jag försöker göra mål och hjälpa mina lagkompisar att göra mål, sa han efter Inters seger i Champions League.

Det var en underhållande match mellan Inter och CSKA Moskva.

Behållningen i inledningen stod det ryska lagets brassar för. Jo och blåflätade Vágner Love gjorde var sitt mål och de relativt få Interfansen var fundersamma på läktarna.

Men så kom vändningen – och så småningom slutrepliken. Båda signerade Zlatan Ibrahimovic.

Det viktigaste målet var egentligen den svenske anfallarens första, direkt efter Vágner Loves kontringsmål.

Zlatan Ibrahimovic hoppade och slog en volley i luften på en frispark.

– De gjorde 2–0 och skapade problem för oss, men det var viktigt att vi fick kvitterade i slutet av den första halvleken, säger Zlatan till Inters hemsida.

”Fantastiskt underbart”

Efter några mellanrader av skicklige, passningssäkre Esteban Cambiasso (två mål) så stod Zlatan den store för slutorden.

Efter 73 minuter gjorde han ett konststycke, en mottagning, en vändning, en väl sträckt höger rätt upp i målvaktens vänstra kryss,

”Magiskt”, löd Cambiassos beskrivning,

– Ibra gjorde ett fantastiskt, underbart mål, sade klubbens president Massimo Moratti till Inters hemsida.

Vad Zlatan själv tyckte syntes i hans leende när han sprang ut mot avbytarbänken för att fira, till ett stillsamt ödmjukt klapp-i-händerna från tränaren Mancini.

Efter matchen var Zlatan inte lika stor i orden som i sitt agerande på planen.

– Jag gjorde mål två gånger i dag och det gick bra, sa han till hemsidan.

– Det var fundamentalt att vinna för det ger oss lugn, fortsatte han.

I och med gårdagens mål har Zlatan gjort 13 mål i Champions League och toppar därmed listan över flest gjorda svenskmål i CL tillsammans med Fredrik Ljungberg, då i Arsenal.