Alexander Isak framspelare för Newcastle

Uppdaterad 2023-01-25 | Publicerad 2023-01-24

Alexander Isak, 23, gjorde avtryck direkt för sitt Newcastle.

Anfallaren hoppade in – och spelade fram Joelinton i Newcastles 1–0-seger i ligacupens semifinal.

Alexander Isak började på bänken för Newcastle – som gästade Southampton i det första av två möten i ligacupens semifinal.

Den första halvleken bjöd inte på något finlir. Newcastles Joelinton hade en boll i nät – men målet dömdes bort då brasilianaren tog emot bollen med hjälp av armen.

Isak byttes in

I den andra halvleken missade samme Joelinton ett superläge helt fri framför mål. Då valde tränaren Eddie Howe att agera. Callum Wilson lämnade plats för Alexander Isak, som bara behövde drygt sex minuter på sig för att göra avtryck.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen

Svensken drev fram till höger – och spelade in bollen till Joelinton – som den här gången satte bollen i nät, 1–0 Newcastle.

Vild glädje utbröt och Isak hoppade över reklamskyltarna ut mot läktaren för att fira målet tillsammans med de tillresta Newcastle-fansen.

– Jag tappade det lite där. Men det är otroligt hur de får en att känna det som att vi spelar på hemmaplan. De ska ha mycket kredd för idag, säger anfallaren till NUFC TV.

Fördel Newcastle

Målet blev också matchens enda. Isak fick en chans i slutminuterna, men avslutet gick i målgaveln.

– Det var en tuff match idag men jag tycker att vi gjorde det bra. Det fattades bara det lilla sista i avslutslägena. Jag och Maxi (Allan Saint-Maximin) ville komma in med mer energi till laget, och det gjorde vi bra idag.

1–0-segern innebär att Newcastle kopplat greppet om finalplatsen på Wembley. Returen spelas om en vecka, tisdagen den 31 januari. Då på St. James´ Park.