Superskrällen: Ungern besegrade Tyskland på bortaplan

Uppdaterad 2022-09-24 | Publicerad 2022-09-23

Ungern har allt i egna händer inför den sjätte och avslutande matchen i gruppspelet av Nations League.

Detta efter en superskräll på bortaplan mot Tyskland, där Ádám Szalai blev matchhjälte med sitt eleganta klackmål.

Samtidigt fullbordade England sitt fiasko genom att åka ur den högsta divisionen.

I grupp 3 i A-divisionen i Nations League har Ungern gått oväntat starkt, där man bland annat plockade isär England med hela 4–0 på bortaplan tidigare under sommaren.

Nu står det också klart att det blir en ren final om gruppsegern mellan Ungern och Italien i den sista matchen. Detta efter att ungrarna skrällt rejält mot Tyskland på bortaplan i Leipzig.

Elegant klack bakom Ungerns skräll

Ádám Szalai chockade Red Bull Arena redan i den 17:e matchminuten sedan han läckert klackat in ledningsmålet för ungrarna efter en hörna, och tyskarnas chanser att kvittera var få under den första halvleken.

Den tyska publiken var inte nöjd med sitt lags spel under den första halvleken, och vädrade sitt missnöje genom att bua ut laget när halvtidsvisslan ljöd.

– Den första halvleken är inte tillräckligt bra. Vi åstadkommer inte mycket alls, konstaterade mittfältaren Joshua Kimmich i en intervju med tyska Bild.

Péter Gulácsis målvaktsspel tillsammans med ett uppoffrande försvarsspel blev nyckeln för Ungern i den andra halvleken när Tyskland tryckte på för en kvittering. Men trots flera jättelägen hölls den ungerska nollan intakt, och Szalais tidiga ledningsmål såg till att superskrällen var ett faktum.

”Ett Tyskland utan idéer och fart”

Ungerns seger gör också att Tyskland inte längre kan vinna gruppen, och efter nederlaget får såväl det tyska spelet som förbundskapten Hansi Flick kritik.

”Ett Tyskland utan idéer och utan fart. Men med otroligt många dåliga passningar och knappt några målchanser. Hansi Flick, det här funkar inte”. Nu handlar det bara om att komma i form till VM”, skriver Bild.

Fiasko för England – åker ur högsta divisionen

I samma grupp förlorade England med 1–0 borta mot Italien, vilket innebär att engelsmännen åker ur den högsta divisionen i Nations League. Detta eftersom man hittills bara tagit två poäng samtidigt som man bara mäktat med att göra ett mål.

Adam Szalai jublar efter Ungerns mål mot Tyskland.