Publicerad 2022-10-25

Paris Saint-Germain körde över Maccabi Haifa i Champions League.

Då hade världsstjärnorna Lionel Messi, Kylian Mbappé och Neymar stor show.

Hemma i ligaspelet har det sett ut som det brukar göra för Paris Saint-Germain. Den franska storklubben leder Ligue 1 i överlägsen stil, och de är fortsatt obesegrade efter tolv spelade matcher.

Någon förlust har det heller inte blivit i Champions League-gruppspelet – och under tisdagen körde PSG över Maccabi Haifa med hela 7–2.

Spelarna som låg bakom krossen? Lionel Messi, Kylian Mbappé och Neymar, förstås.

Messi öppnade målskyttet

Messi skickade in ledningsmålet med en kylig yttersida, men det var nog inte argentinarens snyggaste i storsegern. I den 44:e minuten skruvade Messi in 4–1-målet, efter några snabba kombinationer med Mbappé. Där emellan hade just Mbappé och Neymar gjort varsitt mål i matchen.

I den andra halvleken blev även Mbappé tvåmålskytt när han satte dit 5–2 i den 64:e minuten. Kort därefter utökade PSG på nytt, när Neymars inspel styrdes in i eget mål av Sean Goldberg.

PSG vann med 7–2

Under matchens slutskede var Messi en ribbträff från att göra hattrick, men 35-åringen fick nöja sig med en assist till Carlos Soler som gjorde 7–2.

Det blev även matchens sista mål, och därmed toppar PSG grupp H inför den sista omgången. Benfica har lika många poäng. Kvällens resultat innebär även att Juventus blivit utslaget ur Champions League.