England besegrade antagonisten Skottland i VM-premiären.

Återigen hade videotekniken, VAR, ett finger med i spelet.

– Det här visade oss att alla matcher kommer bli tuffa, säger förbundskapten Phil Neville.

VAR har redan hunnit spela huvudrollen i en hel del matcher under VM. Så även i derbyt mellan England och Skottland.

Knappt tio minuter hade passerat när domaren plötsligt fick notis om att medarbetarna i videorummet hade en misstänkt hands som behövde kontrolleras.

Ny handsregel

Mycket riktigt touchade bollen Skottlands Nicola Dochertys arm i utkanten av straffområdet – och domaren ansåg att det var tillräckligt för att döma straff utifrån de nya reglerna som infördes den 1 juni.

– VAR är alltid svart eller vitt men trist nog kan domare fortfarande ha olika uppfattningar om hur regler ska appliceras, säger Hope Solo som numera är expert i BBC.

– Det är därför vi hela tiden ser olika beslut, trots att VAR används. Det är frustrerande.

Sen reducering

Nikita Parris hade inga problem med att dundra in ledningsmålet från straffpunkten. Kort innan paus utökade sedan England genom Ellen White till 2–0.

Skottland reducerade med tio minuter kvar när Claire Emslie sköt in 1–2. Närmare än så kom de dock inte och England har därmed grepp över grupp D där även Japan och Argentina ingår.