Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-25

Milan vann kaosartad match mot Napoli

Matchen mellan Milan och Napoli bjöd på det mesta.

Röda kort, obehagliga skador och vackra mål.

Snyggaste målet gjorde Napolis Ezeqiel Levazzi men det avgörande målet gjorde Zlatan Ibrahimovic.

– Det är inte lätt att spela mot Napoli, säger tränare Massmiliano Allegri efter matchen.

Matchen inleddes med en smäll när Milans Luca Antonini kom sent in i en nickduell och krockade med Napolis Christian Maggio.

Båda spelarna blev groggy och Antonini fick köras av planen på bår. Båda spelarna tvingades också byta.

Milan saknade redan flera backar på grund av skador och satte in Massimo Oddo som inte spelat en matchminut den här säsongen.

Två hands

Oddo som imponerade i ett snyggt samspel med Robinho. Hans tillbakapassning till Robinho gav brassen ett perfekt läge att sätta bollen säkert precis innanför stolproten.

Milan fick gå in i andra halvleken med ett måls övertag och med en spelare mer på planen.

Precis före halvtid fick Napolis Michele Patzienza sitt andra gula kort, båda korten fick han för hands och Napoli fick jobba i uppförsbacke.

Oddo igen

De skapade flera vassa möjligheter i den andra halvleken men antingen stod Milan-målvakten Christian Abbiati i vägen eller så var avslutningarna för svaga.

2–0 kom i den 72:a minuten när Zlatan Ibrahimovic nickade in ett snyggt inlägg från Oddo som bjöd på sin andra assist för matchen.

Ezequiel Lavezzi bjöd sedan på matchens snyggaste mål när han reducerade till 2–1. Han rusade in i straffområdet, föll, reste sig upp och lobbade över Abbiati i Milan-målet.

Mindre kaos

I matchens slutskede blev det ett mindre kaos efter att Kevin Prince-Boateng spelat ut en boll och gått hårt in i en närkamp och Robinho fått en hand i ansiktet och överdrivit situationen. Spelare från båda lagen och ledare var framme och diskuterade och det knuffades hit och dit. Det resulterade i två gula kort till Napolis Hugo Campagnaro och Salvatore Aronica.

Napoli fick chanser att kvittera men matchen slutade 2–1 till Milan.

– Laget spelade väldigt bra tekniskt. Jämfört med Madrid tycker jag att vi gör en helt annorlunda match. Det är inte lätt att spela mot Napoli, de har några väldigt begåvade spelare som springer väldigt mycket, säger tränare Massimiliano Allegri efter matchen.