Hallenius tvåmålsskytt och skadad i Giffarnas förlustmatch

Arkivbild

Linus Hallenius gjorde två snabba mål i Sundsvalls träningsmatch mot Gais.

Men efter att lagkamraten Chidi Omeje visats ut och Hallenius gått av med en axelskada vände Gais.

– Jag hoppas att det bara är muskeln. Är det något med leden är det väl lite värre, säger Hallenius om sin skada till Sundsvalls Tidning.

Matchen i Salou i Katalonien var inte ens tre minuter gammal när Linus Hallenius fick en passning från Peter Wilson och satte ledningsmålet via stolpen bakom Damir Mehic i Gaismålet.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Hallenius tog emot en boll från Romain Gall och stänkte upp bollen i nättaket.

Hallenius, som var spjutspets i giffarnas nya 4–2–3–1-system, såg ut att vara fylld av självförtroende och försökte sig bland annat på en helikopterfint. I den 15:e minuten hade han läge att göra ett hattrick, men skottet täcktes i sista stund.

Gais tog sig dock in i matchen och i den 23:e minuten kom reduceringen efter att mittfältaren Marcus Bergholtz slagit in en andraboll i straffområdet.

”Domarna tappar matchen”

Några minuter senare visades Sundsvalls nyförvärv från AFC, Chidi Omeje, ut efter en ful tackling på Calle Wede.

– Jag tycker att det är tråkigt att domarna tappar matchen litegrann. Det är lite efterslängar och frisparkar som det inte blåses på. Sedan går det lite för långt för Chidi, det är inget att säga om, men jag tycker inte att det hade behövt gå så långt om de hade stävjat det tidigare, säger Linus Hallenius i Sundsvalls Tidnings sändning efter matchen.

Efter det röda kortet tog Gais över mer och mer och strax före paus kom Wede rättvänd mot Sundsvallsförsvaret på Gais vänsterkant. Han släppte bollen i precis rätt ögonblick till överlappande Andreas Östling som spelade snett inåt bakåt till Erik Westermark som satte kvitteringen.

”Känns inget vidare”

I paus byttes tvåmålsskytten Hallenius ut med en axelskada.

– Det känns inget vidare just nu. Jag landade på axeln 25-30 minuter in.  Till slut kunde jag inte lyfta armen. Jag hoppas att det bara är muskeln. Är det något med leden är det väl lite värre, säger Hallenius till Sundsvalls Tidning.

I den andra halvleken tog Giffarna oväntat ledningen igen genom 20-årige Jonathan Morsay. Men bara ett par minuter senare kvitterade Gais igen genom Junes Barny som fick på en fin träff utanför straffområdet.

I den 79:e minuten nickade Carl Nyström in 4–3 för Gais och strax före slutsignalen gjorde Ajdin Zelkovic 5–3 med ett vackert avslut.