Titta, så går vi vidare till semi

Uppdaterad 2015-06-22 | Publicerad 2015-06-21

Sverige och John Guidetti har semifinalplatsen i egna händer. Seger mot Portugal garanterar avancemang.

Italien kryssade mot Portugal.

Nu avgörs Sveriges EM- och OS-öde i sista omgången.

Och U21-landslaget har allt i egna händer.

BILDEXTRA: U21-landslagets tatueringar

Italien var piskat att vinna mot Portugal efter förlusten mot Sverige i premiären. Det var också italienarna som hade de farligaste lägena i den först halvleken, men mål blev det inte.

Italien fortsatte att ösa på framåt i den andra halvleken och hade ett skott i ribban, men matchen slutade 0-0.

Sverige har allt i egna händer

Nu är Sveriges grupp i U21-EM helt öppen inför den sista omgången. Portugal toppar gruppen på fyra poäng före England och Sverige på tre.

För svensk del innebär resultatet att man måste vinna mot Portugal för att vara säker på semifinal. Spelar Sverige oavgjort på onsdag, måste Italien vinna mot England för att Sverige ska gå till semifinal på innbördesmöte.

Om England tar poäng mot Italien samtidig Sverige spelar oavgjort eller förlorar är Sverige ute ur EM, men klart för playoff till OS. Vid en semifinalplats är Sverige direktkvalificerat för OS.

Portugal-Sverige möts på onsdag 20.45. Matchen sänds i TV12.