Arsenal-tränaren kritisk till Peter Fröjdfeldt insats

Steven Gerrard slår in den avgörande straffen.

2-2 och fem minuter kvar att spela.

Då dömde Peter Fröjdfeldt straff för Liverpool mot Arsenal.

Steven Gerrards straffmål avgjorde slaget om England – och efteråt gick åsikterna om svenskens beslut i sär.

– Det var inte straff, säger Arsenal-tränaren Wenger.

Alla som såg de sista tio minuterna av returmötet mellan Liverpool och Arsenal i Champions League-kvartsfinalen lär inte sova många minuter i kväll.

De var nämligen helt galna.

Dömde straff – med fem minuter kvar

Med sex minuter kvar att spela, och ställningen 2-1 till Liverpool, tog Theo Walcott tag i bollen vid mittplan och drog iväg på en härlig solorajd som avslutades med en passning snett inåt bakåt och ett 2-2-mål av Adebayor.

I det läget var Arsenal vidare till semifinal och tystnaden sänkte sig över Anfield.

Tystnaden bröts bara minuten senare – när den svenske domaren Peter Fröjdfeldt tog ett omdiskuterat beslut.

Arsenal-backen Toure var lite väl brysk i sin behandling av Liverpools Babel och Fröjdfeldt tvekade inte en sekund utan satte pipan till munnen och dömde straff.

Toure trodde varken sina ögon eller öron men reprisbilderna visade att Fröjdfeldts bedömning nog var korrekt.

Steven Gerrard lade upp bollen, skickade upp bollen i vänsterkrysset och Liverpool till Champions League-semi.

”Alla stora beslut emot oss”

Arsenal ”berövades” ju på en straff i det första mötet på Emirates i förra veckan – och efter matchen var Arsene Wenger irriterad på domarna.

– Det är svårt att ta att det inte var straff i dag och att det var straff i förra veckan, säger Wenger till AP.

– Det är svårt att svälja att alla stora beslut gick emot oss.

Fröjdfeldt däremot var säker på sin sak.

– Det var straff. Han drar honom i tröjan och den ende som klagade var Touré själv, säger han till TT.

– Efteråt har ingen klagat på domslutet. De enda som klagade var Arsenalspelarna som klagade på Touré

Arsenal tog, precis som senast, ledningen med 1-0 när Diaby slog till i 13:e minuten. Kvarten senare utjämnade finländaren Hyypiä på nick.

Fernando Torres placerade sedan in 2-1 läckert i andra halvlek innan den dramatiska avslutningen rullades upp.

På tilläggstid punkterade Babel matchen definitivt med sitt 4-2 mål. Målet kom på en kontring när Arsenal flyttade upp allt för att få in ett kvitteringsmål.

Men knappt hann det första slaget om England avgöras förrän nästa tar vid.

Liverpool ställs nämligen mot Chelsea i den ena semifinalen.