Henke efter Barça nått semi: Vi var inte direkt oroliga

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-06

Barcelona dominerade stort även i returen mot Benfica men det dröjde till 88 minuten innan Eto"o säkrade semifinalplatsen med ett snyggt 2-0-mål.

- Även om 1-0 inte är en säker ledning var vi inte direkt oroliga under matchen, sa Henke Larsson i en tv-intervju.

Henrik Larsson mot Benficas Anderson.

Benfica hade dock ett par kvitteringslägen alldeles innan den perfekta kontringen som skyttekungen Samuel Eto"o kallt avslutade.

Benficas inhoppare Giorgios Karagounis hade bra chans att kvittera.

Spelade 85 minuter

Henke spelade 85 minuter och gjorde som alltid ett stort jobb med bra passningsspel och många öppnande löpningar.

Milan i semifinal

Barcelonas store stjärna Ronaldinho brände en straff vid 0-0 men gjorde sen 1-0 på passning från Eto"o.

Henke Larsson var med både i uppbyggnaden av anfallet med passningen ut till Samuel Eto"o på kanten och i avslutningen då han drog isär Benficaförsvaret med en löpning inne i straffområdet och skapade yta för Ronaldinho.

Nu väntar Milan i semifinal, som i tisdags besegrade Lyon med 3-1 i sin kvartsfinal.

- Det blir tufft, konstaterade Henke Larsson kort.

Barcelona börjar semifinalspelet borta, den 18 april och spelar sedan returen hemma den 26:e.