Ertons drömdebut i Kina – gjorde två mål

Klubbens snyggaste spelare någonsin fick en drömstart på sitt äventyr i Kina.

Erton Fejzullahu gjorde två mål och en assist i debuten för Beijing.

"Blir inte mycket mer succédebut än så", skriver agenten Patrick Mörk på Twitter.

Många överraskades när Djurgården i söndags bekräftade att man lånat ut Erton Fejzullahu till kinesiska Beijing för resten av säsogen.

Bara tre dagar senare har 26-åringen gjort sin första match i den nya klubben och anfallaren visade att målformen följt med till Asien. Erton Fejzullahu hann med nio mål i allsvenskan innan flytten – nu har han redan gjort två i Kina.

Hoppade in i andra halvlek

Ställningen var 0–0 när han hoppade in i början av den andra halvleken.

I den 74:e minuten kom ett inlägg från kanten. Målvakten i Dalian – där förre AIK-backen Niklas Backman spelade 90 minuter – sjabblade med bollen och Fejzullahu satte fram skallen.

Minuterna innan slutsignalen blev han sedan tvåmålsskytt. Dessutom han Erton Fejzullahu med en framspelning i mötet som Beijing vann med 4–1.

45 000 på läktaren

Agenten Patrick Mörk var nöjd. På Twitter skriver han:

"2 mål och 1 assist för Erton i debuten - på 35 minuter på planen... Blir inte mycket mer succédebut än så. 4-1 för Beijing mot Dalian".

Mörk skriver även att upp emot 45 000 åskådare följde matchen på plats och Erton Fejzullahu – som vid sin första presskonferens utsågs till den snyggaste liraren i Beijings historia – har redan blivit en stor publikfavorit.