Vändning värd guld

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-27

Två gyllene minuter tog Elfsborg till toppen: ”Det är gott”

114 sekunder Elfsborg vände 0-1 till 2-1 på två minuter i slutet av den andra halvleken. Denny Avdic satte kvitteringen och Daniel Nordmark gjorde 2-1. På slutet blev det även 3-1 efter ett självmål.

BORÅS. Ett strålande inhopp av Denni Avdic fixade segern mot Djurgården.

Och tog upp Elfsborg

i serieledning.

– Extra gott att Göteborg fick stryk i dag, säger han.

LYFTE TILL SERIELEDNING Denny Avdic och Daniel Nordmark såg till att Elfsborg vände och vann mot Djurgården.

Fem lag har ryckt i toppen. Längst upp – IF Elfsborg.

– Nu leder vi, och där ska vi förhoppningsvis stanna, säger Denni Avdic.

Efter två matcher från start valde Magnus Haglund att peta U21-landslagsmannen till förmån för James Keene. När Avdic med 20 minuter kvar fick hoppa in (Martin Ericsson fick ny känning i ljumsken) visade han hur fel beslutet varit.

– Det var jävligt skönt att få visa vad jag har inom mig. Det har känts som att jag varit i väldigt bra form länge nu, säger han.

Han hade från bänken fått se lagkamraterna missa chans på chans.

Elfsborg hade sammanlagt 28 avslut, hälften på mål.

Sköt mellan benen

Men det var Djurgården som ledde med 1–0 när

Avdic fick chansen.

– Det kändes ändå hela

tiden som att det skulle lösa sig. Vi är så mycket bättre än Djurgården, och det syntes att de till slut inte skulle orka jaga längre.

Nästan exakt tio minuter efter att han fick beträda planen kvitterade han. Från fritt läge från kanten sköt han mellan benen på Oskar Wahlström och i mål. Två minuter senare slängde han sig förbi olycklige Petter Gustafsson (som tio minuter senare fullbordade sin kväll genom ett självmål) och bröstade fram Daniel Nordmark till ledningsmålet.

– Det är klart att jag är nöjd, härligt att både få göra ett mål och en assist.