Tio mål i årets galnaste match

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-08

Källströms Lyon kryssade efter svängig avslutning

Marseilles Brandao och Lyonduon Bastos och Delgado firar två av de tio mål som föll i det franska toppmötet.

Kim Källströms Lyon fick nöja sig med en poäng i årets kanske galnaste match i den franska ligan.

Mötet hemma mot Marseille slutade 5–5 efter fem mål sista tio minuterna.

Källström byttes ut i den 68:e minuten och fick inte vara en del av avslutningen som det lär snackas länge om i Frankrike.

Tolv minuter efter att landslagsmittfältaren lämnat planen tryckte bortalagets anfallare Brandao in 4–2 och Marseille såg ut att gå mot en säker seger.

Men det var bara början på en avslutning som svängde in i det sista.

Inom loppet av två minuter hade Lyon kvitterat och när inhopparen Michel Bastos prickade in 5–4 precis före tilläggstid exploderade Stade de Gerland.

Fick stående ovationer

Men glädjen hos hemmasupportrarna blev kortvarig.

I matchens sista anfall lyfte Marseille in bollen i Lyons straffområde och i röran framför mål lyckades hemmaförsvararen Jeremy Toulalan med konststycket att klacka in bollen i eget mål.

Trots det bittra poängtappet reste sig majoriteten av publiken upp när slutsignalen gick och hyllade lagen med stående ovationer.