Mediokert genrep av U21-landslaget

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-09

Besegrade Estland med 2–1 i Falkenberg

Underläge med 1–0 efter 67 minuter. Då vände och vann U21-landslaget i genrepet mot Estland.

– Det kunde varit mycket bättre, vi känner oss lite överlägsna och går ner i bolltempo, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson i Viasat.

IFK Göteborgs Pontus Wernbloom var piggast när U21-landslaget genrepade mot Estland inför EM-slutspelet. Sverige vann med 2–1.

Sveriges första heta målchans på ett regnigt Falkenbergs IP skapades först efter 34 minuter då Pontus Wernbloom nickade Emir Bajramis frispark i mål, dock ur offsideposition. Halvminuten senare träffade samme Wernbloom ribban med ett skott i Estlands straffområde. 42 minuter hade gått när Emir Bajrami också träffade virket, fint serverad av klubbkamraten från Elfsborg, Denni Avdic.

En dålig första halvlek följdes av en något bättre

U21-landslagets förbundskapten Jörgen Lennartsson berättade i Viasat i paus att han inte alls var nöjd med de första 45 minuterna. Och inte började andra halvlek mycket bättre. Efter 59 minuter satte Ats Sillaste 1–0 till Estland. Även om Sverige hade svårt att omvandla spelövertaget i målchanser kunde Pontus Wernbloom och Joel Ekstrand göra 1–1 och 2–1 innan matchen var slut. Båda målen kom på hörna.

– Vi kom inte till avslut. Vi måste spela runt bollen bättre och hitta ytorna. Men det var skönt att vinna, det ger självförtroende, säger Martin Olsson i Viasat.