Nära att bli matchvinnare mot Ajax med två mål

Skyttekungen Marcus Berg fortsätter att leverera. Här i kamp mot Ajax jätte Jaap Stam

Marcus Berg leder skytteligan i allsvenskan.

Nu har han tagit upp jakten på ledningen i den holländska.

21-åringen kvitterade och gav sitt Groningen ledningen i bortamatchen mot Ajax.

Marcus Berg hann göra 14 mål i allsvenskan (han leder fortfarande skytteligan med den noteringen) innan han lämnade Blåvitt för holländska ligan och Groningen för några veckor sedan.

Han tog med sig formen.

I dagens match mot Ajax borta gjorde Berg sitt första – och andra – mål i sin nya klubb.

Ajax, med Kennedy Bakircioglü från start, tog ledningen med 1-0 genom Suárez efter 33 minuter.

Tre minuter senare kvitterade Groningen genom Berg på nick.

Men det skulle komma mer.

Kvarten in i andra halvlek gick Berg upp i nickduell med jätten Jaap Stam – vann den och knoppad in 2-1 för bortalaget.

Förutom Berg spelade även Rasmus Lindgren från start i Groningen. Fredrik Stenman är skadad och spelade inte.

Svensken fick inte bli matchvinnare.

Sju minuter före full tid kvitterade Ajax notoriske målskytt Klaas-Jan Huntelaar rättvist.