Degerfors vinnare i toppmötet

Publicerad 2020-08-01

Sjunde raka utan förlust.

Och efter vinsten mot toppkonkurrenten rycker serieledande Degerfors i tabellen.

Degerfors behåller sin superform i superettan. Borta mot dittills obesegrade tabelltrean Gif Sundsvall vann de med 4–1.

Där anfallaren Villiam Dahlström öppnade målskyttet efter dryga tio minuter. Inspel från högerkanten, inne i straffområdet fick Johan Bertilsson fram en tåspetspassning till Dahlström som via stolpen satte 1–0.

Framspelare Bertilsson assisterade även till Degerfors andra mål, snyggt väggspel inne i straffområdet med Victor Edvardsen som med en yttersida utökade ledningen för gästerna.

Serieledaren skaffade sig sedan ett tremålsöverläge i början av andra halvlek när Villiam Dahström blev tvåmålsskytt med sitt fjärde mål för säsongen. Inhoppande Paya Pichkah reducerade sedan till 3–1 med nick på hörna.

Och på tilläggstid fastställde Edvardsen slutresultatet, vänsteryttern blev frispelad, ensam med målvakten avslutade han med ännu en yttersida, och blev tvåmålsskytt när han ordnade 4–1.