Sjätte raka utan förlust.

Hattrick.

Och fortsatt serieledning för Degerfors.

– Inte varje vecka jag gör det, säger hattrickhjälten Johan Bertilsson.

Degerfors stormar fram i superettan. Hemma mot tabellfemman Öster vann de med 3–1 efter hattrick av Johan Bertilsson.

Yttern spräckte nollan efter knappa tio minuters spel. Adam Carlén löpte fram på högerkanten och väl inne i straffområdet passade han i sidled, bollen tog sig förbi samtliga försvarare och vid bortre stolpen befann sig Bertilsson som tryckte in 1–0.

Obesegrat i sex senaste matcherna

En tredjedel in i toppmötet kapades Villiam Dahlström av bortamålvakten Damir Mehic, och domaren pekade för straff. Bertilsson ställde sig vid elvameterspunkten och lade straffen säkert i ena hörnet medan Mehic slängde sig åt andra. Minuten efter reducerade Öster via Petar Petrovic, men före halvtidsvilan blev det återigen tvåmålsledning för Degerfors – och Bertilsson fullbordade sitt hattrick.

Ytterbacken Gustav Granath tvingade Mehic till en svår räddning med sin stenhårda nick, returen gick rakt ut till Bertilsson som från nära håll nickade in 3–1. Tredje i matchen och femte för säsongen.

– Det är inte varje vecka jag gör ett hattrick, så det är kul, säger Johan Bertilsson.

När lyckades du med det senast?

– 2013 mot Falkenberg, och då spelade jag också för Degerfors.

Mållös andra halvlek och 3–1-seger för Degerfors, som i de sex senaste omgångarna vunnit fem och spelat oavgjort i en. Degerfors leder superettan, en poäng före Halmstad.

– Truppen är bred, det finns både spets och fysik i laget. Vi har ett jäkligt spännande lag. Och sammanhållningen sitter i väggarna på Stora Valla, säger Bertilsson som kom till klubben i vintras och gör sin tredje sejour i Degerfors.

Tabelltvåan Halmstad bortabesegrade Västerås där Alhassan Kamara ordnade segermålet i matchens slutskede. Succé direkt i debuten för ”Crespo” som tidigare spelat för AIK, Örebro och Häcken i allsvenskan.

Målrikt även på Stadsparksvallen där Gif Sundsvall tappade segern på tilläggstid. Hemmalaget Jönköpings Södra kvitterade tvåmålsskytten Eric Johana Omondi till 3–3. Sundsvall är fortfarande obesegrat i superettan efter nio omgångar, laget är trea med tre poäng upp till Degerfors.