Pressade att vinna.

Då levererade Australien – och slog Kanada.

Efter ett svensktjafs.

Fotbollsfesten fortsätter i Australien.

Hemmanationen bokade sin plats i slutspelet i och med måndagens måsteseger mot Kanada.

Hayley Raso öppnade målskyttet för ”The Mathildas” när hon i den nionde minuten pricksköt 1–0 med ett högerskott.

Fick vänta fyra minuter

Ledningen dubblades några minuter senare när Manchester City-talangen Mary Fowler tryckte in bollen i nät efter fullständig kalabalik i det kanadensiska straffområdet.

Hemmalaget hann fira målet i fyra minuter innan det dömdes bort av VAR-rummet för offside.

Men laget fick en snabb revansch när Raso satte sitt andra på en hörnretur innan paus.

Svenska i sändningen

2–0 på tavlan men Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson var inte nöjd för det, utan klagade på domarteamet efter ett par domslut.

– Det är så jävla fjantigt, utbrast han till den svenska fjärdedomaren Tess Olofsson.

Han varnades för protesten.

Stjärnan kvar på bänken

Ingenting fungerade för Kanada och när nyss inbytte Sophie Schimdt struntade i sin markering när Fowler satte 3–0 efter en timme var det avgjort.

Australien till åttondel efter en 4–0-seger.

Respass för de regerande olympiska mästarna.

– Jag är stolt och privilegierad att få vara del av något sånt här. Det är något speciellt med den här gruppen, den är unik, säger Tony Gustavsson i Viaplays sändning.

Storstjärnan Sam Kerr inledde på bänken och behövde inte komma in. Chelseaanfallaren har gäckats av en vadskada och sparade sig till åttondelsfinalen, där hon hoppas på spel.