Ilska efter Real Madrids seger: ”Rånade”

Publicerad 2024-01-21

Real Madrid vann kaosmatchen mot jumbon Almeria i den nionde (!) tilläggsminuten.

Sedan gick Almeria-spelarna ut och sågade domarinsatsen.

– Vi blev rånade i dag. Det som hände var oacceptabelt, det var över alla gränser, säger Gonzalo Melero.

Real Madrid som matchats hårt senaste veckorna var allt annat än redo från start.

För det hann alltså inte ens gå en minut innan Largie Ramazani slog till för gästerna.

Årets mål?

”Los Blancos” tog som väntat över matchen och skapade mängder med chanser. Men trots dominans var det gästerna som chockade återigen. För precis innan halvtidsvilan drämde Almerias Edgar Gonzalez till med kanske årets mål i la liga?

VAR-kaos

Tidigt i den andra halvleken fick Real Madrid en biljett in i matchen. Efter en VAR-granskning fick marängerna straff. Fram klev Jude Bellingham och satte reduceringen.

Och det skulle komma en till kalldusch – trodde alla – när Almeria tog ledningen med 1–3. Men målet dömdes bort efter en lång VAR-granskning.

Istället kunde de vitklädda kvittera till 2–2. Vinicius Júnior mötte ett inlägg med axeln in i mål. Domaren var tvungen att VAR-granska målet ännu en gång. Men den här gången kunde domaren förkunna att målet skulle godkännas.

Allt talade för att jumbon skulle stå för en jätteskräll. Men i den nionde tilläggsminuten (!) kom 3–2 för Real Madrid, signerat Dani Carvajal.

Stort ordbråk efter matchen

Efter matchen gick flera spelare i Almeria ut och sågade domarinsatsen.

– Jag tror att någon bestämde att vi inte fick vinna här på Bernabéu i dag och det är vad som hände. Jag har inte mer att säga, sa Marc Pubill till DAZN.

Men Dani Carvajal tog det hela med lugn och slog tillbaka mot Almeria.

– Om han (Marc Pubill) kan se alla situationer i lugn och ro kommer han inse att alla domarens beslut var korrekta. VAR hjälper fotbollen att bli mer rättvis.