Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-24

Robin van Persie satte avgörandet på straff

Här kommer Arsenals stjärnor ut försent till andra halvlek.

Trots det vann Gunners hemmamötet med Roma med 1–0.

William Gallas hade en tuff första halvlek och fick lämna planen skadad två gånger. Först efter 14 minuter då han tog sig mot låret och sedan för en huvudskada precis innan halvtid.

Kanske var det därför han tillsammans med Kolo Touré kom för sent till andra halvlek. När domaren blåste i gång spelet befann sig de båda Arsenal-försvararna i spelargången. Och när de väl var på plats sprang Touré in på planen utan att få klartecken av domaren – och varnades.

Bendtner nära

Men väl med i matchen igen hade Arsenal inga större problem att bevaka sin ledning från första halvlek, då Robin van Persie gjorde 1–0 på straff. En straff han själv fixade då han drogs ner av Philippe Mexes efter en fin framspelning av Nicklas Bendtner.

I andra halvlek var Nicklas Bendtner sedan nära att avgöra matchen – två gånger inom loppet av två minuter.

Bra läge

Först efter ett inlägg från Emmanuel Eboué i den 52:a minuten som van Perise inte fick ordning på. Bollen hamnade istället hos Bendtner som sköt över, trots att han var helt fri med målvakten.

En minut senare blev han fri i straffområdet igen, men den här gången valde han att passa och Roma kunde bryta målchansen.

Men trots missarna kunde Arsenal hålla undan och vinna med 1–0, och laget har nu ett bra utgångsläge inför returen i Rom om två veckor.