Solskjaer frälste United

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-13

Seger för Arsenal i Hamburg

Det var tre år sedan han gjorde mål i Champions League senast – men i kväll såg Ole-Gunnar Solskjaer till att Manchester United tog tre poäng hemma mot Celtic.

Även Arsenal vann, på bortaplan mot Hamburg, men utan Fredrik Ljungberg.

Sist Arsenal spelade i Champions League – i finalen i maj i år – visades en av målvakterna ut. I kväll upprepade sig historien, men den här gången fick Jens Lehmann vara kvar på planen. I stället var det kollegan i Hamburg, Sascha Kirschstein, som fick rött efter att ha fällt Robin van Persie efter bara 10 minuters spel. Domaren Peter Fröjdfeldt pekade på straffpunkten – och Arsenals Gilberto slog in ledningsmålet till höger om inbytte Stefan Wächter.

Åtta minuter in i den andra halvleken utökade Arsenal ledningen genom Tomáš Rosický. På övertid kunde sedan hemmalaget reducera genom Boubacar Sanogo.

Fredrik Ljungberg spelade inte för sitt Arsenal.

Manchester United tog emot Celtic på Old Trafford och hamnade i underläge efter att holländaren Jan Vennegoor of Hesselink placerat bollen bakom landsmannen Edwin van der Sar i United-målet. Men hemmalaget vände genom två mål på tio minuter av Louis Saha. En frispark av Shunsuke Nakamura gjorde ställningen lika, 2-2, i halvtid.

Andra halvlek var inte mer än två minuter gammal när Uniteds super-sub Ole Gunnar Solskjaer gav hemmalaget ledningen, efter en retur på ett skott av Saha. Målet var den skadedrabbade norrmannens första i Champions League-sammanhang på tre år.

I Kiev slog bortalaget Steaua Bukarest an tonen direkt med Sorin Ghioneas ledningsmål redan i den tredje minuten. Dynamo kvitterade visserligen genom Rebrov efter en kvart – men sedan rann matchen ur hemmalagets händer och Steaua vann med solklara 4-1.

Milan hemmabesegrade AEK Aten med 3-0 efter mål av Inzaghi, Gourcuff och Kaká.