Zlatan bakom Barças seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-07

Fixade straff och klackade fram till mål

Här fortsätter Zlatans dundersuccé i Barcelona.

Med en läcker klackspark och en ordnad straff hade svensken stor del i Barças 4–2-seger hemma mot Mallorca.

– Hans lagspel och generositet var fantastisk, säger tränaren Pep Guardiola.

Den svenske anfallsstjärnan behövde bara elva minuter på sig innan han la grunden till Barças 1–0-mål. På typiskt Zlatanmaner vände han runt och frispelade anfallspartnern Pedro med en klackspark av den högre skolan.

Gästerna hängde inte alls med och ville få målet bortdömt för offside på Henry, men domaren bedömde att fransmannen inte påverkade spelet.

Vilade flera stjärnor

Barçatränaren Pep Guardiola valde att vila supertrion Messi, Xavi och Iniesta från start och det såg ett tag ut att kunna straffa sig.

Mallorca kvitterade redan nio minuter efter målet och hemmalaget var plötsligt i gungning.

– Jag ville ha folk som var fräschare, bland annat eftersom resan till Kazan var lång, säger Guardiola.

Zlatan nära bli målskytt

Men när väl repliken kom dröjde det inte länge innan matchen var avgjord.

Först forcerade Pedro in sitt andra mål i matchen och bara minuter senare fick Thierry Henry pannan på Bosquets inlägg fram till 3–1.

Barcelona kontrollerade matchen i andra halvlek och Zlatan var bara centimeter från att pricka in sitt åttonde ligamål för säsongen, men nicken efter en timmes spel gick precis utanför.

I stället fick han nöja sig med att ligga bakom ytterligare ett hemmamål.

Med bara minuter kvar revs Ibra ned i straffområdet. Fram till straffpunkten stegade inhopparen Lionel Messi som säkert placerade in 4-1.

Efter matchen hyllade tränaren Pep Guardiola Ibrahimovic.

– Han var inte lika deltagande som i Kazan men hans lagspel och generositet var fantastisk, säger Pep Guardiola.