Landslagets kock tipsar om bästa recepten på EM-picknick

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-23

Gör som Zlatan och Henke – ladda för matcherna med rejäl fotbollsmat.

Landslagets egen kock har skapat den perfekta EM-picknicken – bara för fansen.

– Glöm inte att dricka mycket vatten till så att du orkar skrika, säger landslagskocken Mats Broström.

Mats Broström lagar mat åt landslaget.

Landslagspasta

För 4 personer

Koka pasta för två personer och låt den bli kall. Blanda med romansallad, en halv grillad kyckling och örtig caesardressing.

Så här gör du dressingen:

Blanda:

1 äggula

1 dl olja

1/2 msk fransk senap

2 vitlöksklyftor

Lite salt och peppar

1 dl gräddfil

1 stor sardell

1/2 dl riven parmesan

Lägg gärna till färska örter som basilika, gräslök, persilja och dragon för en mer somrig smak.

Sverigemacka

För 4 personer

Rör ihop:

500 g grovhackade räkor

2 msk färsk riven pepparrot

1/2 dl majonnäs

1/2 dl gräddfil

1 knippe dill, finhackad

Saft ur 1/2 citron

Tabasco och cayennepeppar

Smaka av med salt och peppar och lägg skagenröran i ciabatta-bröd.

Fruktsallad

Blanda färska jordgubbar med päron, banan och persika.