Landslagets kock tipsar om bästa recepten på EM-picknick
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-23
Gör som Zlatan och Henke – ladda för matcherna med rejäl fotbollsmat.
Landslagets egen kock har skapat den perfekta EM-picknicken – bara för fansen.
– Glöm inte att dricka mycket vatten till så att du orkar skrika, säger landslagskocken Mats Broström.
Landslagspasta
För 4 personer
Koka pasta för två personer och låt den bli kall. Blanda med romansallad, en halv grillad kyckling och örtig caesardressing.
Så här gör du dressingen:
Blanda:
1 äggula
1 dl olja
1/2 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor
Lite salt och peppar
1 dl gräddfil
1 stor sardell
1/2 dl riven parmesan
Lägg gärna till färska örter som basilika, gräslök, persilja och dragon för en mer somrig smak.
Sverigemacka
För 4 personer
Rör ihop:
500 g grovhackade räkor
2 msk färsk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 knippe dill, finhackad
Saft ur 1/2 citron
Tabasco och cayennepeppar
Smaka av med salt och peppar och lägg skagenröran i ciabatta-bröd.
Fruktsallad
Blanda färska jordgubbar med päron, banan och persika.