Lagkamraten Bendter stod i vägen för segermålet

Här förstör Nicklas Bendtner Arsenals segerchanser.

Dansken stod i vägen för skottet som borde gjort lagkamraten Cesc Fabregas till matchvinnare – och nu har Arsenal en tung uppförsbacke inför returen.

– En annan dag hade vi gjort mål, säger Bendtner.

Det stekheta Champions League-mötet mellan Arsenal och Liverpool på Emirates Stadium slutade 1–1. Men det borde ha blivit 2–1 till Arsenal.

Först berövades Arsenal på en solklar straffspark när domaren blundade då Dirk Kuyt rev ner Alexander Hleb innanför straffområdet.

Lär inte sova gott

Och med 20 minuter kvar nådde Cesc Fabregas först på bollen in i straffområdet, petade den mot mål och såg bollen vara på väg in i nät.

Skottet räddades dock på mållinjen.

Men inte av Liverpools målvakt Pepe Reina – utan av Fabregas lagkamrat Nicklas Bendtner, som hade bytts in bara tre minuter tidigare.

Eftersom Sami Hyypiä var ende Liverpoolspelare mellan Bendtner och målet (Jamie Carragher låg utanför planen) var Bendtner i offsideposition och det är tveksamt om målet hade godkänts även om bollen gått i mål. Men det får honom knappast att sova godare i natt.

Tränaren Arsene Wenger såg inte speciellt nöjd ut efter Bendtners ingripande. 1–1 gör att Arsenal har ett tungt läge inför returen på Anfield nästa tisdag.

”Nu måste vi vinna”

Matchen i övrigt?

Emmanuel Adebayor gav Arsenal ledningen efter 23 minuter. Robin Van Persies frisparksinlägg nådde en helt omarkerad Adebayor som enkelt nickade in 1–0.

Men bara tre minuter senare tystnade Emirates Stadium. Steven Gerrard tog sig förbi Kolo Touré inne i straffområdet och spelade från vänsterkanten i ett markinlägg mot Dirk Kuyt. I duell med Gaël Clichy lyckades Kuyt forcera in kvitteringen.

”Vi hade gjort mål en annan dag”

Liverpool försvarade sedan det oavgjorda reultatet med näbbar och klor.

– Det är svårt att förstå hur vi inte kunde vinna matchen, säger Arsene Wenger till AP.

– Det var svårt när de hade backlinjen plus tre mittfältare som enbart försökte skära av våra offensiva passningar. Men vi bröt oss igenom några gånger och fick några chanser som vi hade gjort mål på en annan dag, säger Nicklas Bendtner till Viasat.