Gefle kvar i bottenstriden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-19

Utspelade av Blåvitt

depp Gefle är nu på allvar indraget i bottenstriden.

Segern mot Elfsborg ser alltmer ut som en lyckoträff i arbetet. Gefle är just nu ett lag utan självförtroende. Borta mot IFK Göteborg blev det förlust med 3–0.

– Vi kommer inte upp i våran normala standard, säger Daniel Bernhardsson till PPV.

Det började illa för Gefle borta mot IFK Göteborg. Mittbacken Anders Wikström blev tidigt skadad och tvingades kliva av. Det ställde till synes till det i försvarsarbetet under den första halvleken som var under all kritik.

– En väldigt dålig halvlek för oss, konstaterar tränaren Pelle Ohlsson till PPV.

Utspelade i första halvlek

Från bänken hade han då tvingats se sitt Gefle bli totalt utspelat under de första 45 minuterna. IFK Göteborg vann bollinnehavet med 63–37 och avsluten med 9–2 vilket ger en tydlig bild av hur ensidig matchen var.Dessutom fick Mattias Hugosson plocka två bollar ur sitt mål. Två mål som till stor del berodde på uselt försvarsspel.

– Vi måste få tag i fler bollar på mitten och försöka få längre anfall och fler avslut, sa Daniel Bernhardsson till PPV i halvtid.

Pigg Jawo hjälpte föga

Det blev bättring från gästerna. Inte minst Amadou Jawo visade att han vill vara med från start i nästa match, men mot IFK Göteborg var det redan kört. Jonas Wallerstedt slog fast detta genom att dunka in 3–0 i slutminuterna och därmed får Gefle finna sig i att kampen för det allsvenska kontraktet i allra högsta grad fortsätter för att lag som tycks sakna självförtroende.