Uppgifter: Svensson tar Ekdals plats mot Ryssland

Sveriges startelva i Nations League mot Ryssland

Av: Malin Wahlberg, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

KALININGRAD. Albin Ekdal missar tävlingsmatchen mot Ryssland eftersom han blivit pappa. 

Enligt Sportbladets uppgifter blir det Gustav Svensson som tar hans plats. 

Sverige förlorade den första Nations League-matchen mot Turkiet efter att ha tappat en 2-0-ledning i slutminuten. På torsdag kväll är det dags för det nya tävlingsformatet, som kan ge en EM-plats, igen. 

Albin Ekdal blev pappa tidigare i veckan och kommer därför inte att spela mot Ryssland. Enligt Sportbladets uppgifter blir det i stället Gustav Svensson, och inte Oscar Hiljemark, som tar hans plats på mittfältet. 

Svensson har gjort flera bra matcher i Seattle Sounders den senaste månaden och passar mot ett anfallsglatt, och förmodligen, bollförande Ryssland

Rohdén osäker

Vid en pressträff efter en träning med Seattle förra veckan fick Svensson frågan om hur han lyckas hitta balansen och orkar i slutet av en lång säsong med klubblag och resor till och matcher med landslaget.

– Det är inte svårt. Landslaget är något man alltid har drömt att spela med. Det är en stora ära varje gång man blir uttagen. Så det är inte jobbigt på det sättet om jag ska vara ärlig, sa han då.

Förutom Ekdal som saknas är Marcus Rohdén ett frågetecken mot Ryssland. Mittfältaren körde på egen hand under onsdagens träning Kaliningrad. 

– Marcus Rohdén fick en boll på foten i går, så han fick en liten sträckning i knät. Vi avvaktar till i morgon innan vi bestämmer vem som inte får byta om till matchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

I övrigt väntas den tippade startelvan, som spelarna fick sent under onsdagskvällen, med bland annat Isaac Kiese Thelin på topp bredvid Marcus Berg och med Viktor Claesson till höger och Emil Forsberg till vänster på mittfältet.

Jimmy Durmaz, som startade i stället för Forsberg mot Turkiet, får därmed (som väntat) inte plats i elvan den här gången. Pontus Jansson som ersatte Andreas Granqvist senast är inte med på samlingen då han väntas bli pappa i dagarna.

Gustav Svensson tar plats i startelvan. Jämfört med matchen mot Turkiet senast i Nations League är inte heller Jimmy Durmaz och Pontus Jansson med.
Foto: BILDBYRÅN
Gustav Svensson tar plats i startelvan. Jämfört med matchen mot Turkiet senast i Nations League är inte heller Jimmy Durmaz och Pontus Jansson med.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.