2000–2001

Tredje (och sista) kvalomgången:

Helsingborg–Inter 1–0

Inter–Helsingborg 0–0

Kommentar: Michael Hansson gjorde dubbelmötets enda mål, åtta minuter från slutet i den första matchen. Men det är ändå Sven ”San Siro-Sven” Andersson alla minns, efter en osannolik straffräddning i den 90:e matchminuten i bortamatchen.

Hur det gick sedan: Helsingborg slutade sist i gruppen med fem ihopspelade poäng. Seger hemma mot Rosenborg samt oavgjort borta mot Bayern München och hemma mot Paris SG.

1999–2000

Andra (och sista) kvalomgången:

AEK Athen–AIK 0–0

AIK–AEK Athen 1–0

Kommentar: I den 58:e matchminuten frälser Nebojsa Novakovic AIK-fansen efter ett rappt skott i steget som ställer målvakten fullständigt.

Hur det gick sedan: AIK hamnade sist i ”dödens grupp” med en ihopspelad poäng efter

0–0 hemma mot Fiorentina. Barcelona och Arsenal var de övriga gruppmedlemmarna.

1997–1998

Göteborg–Glasgow Rangers 3–0

Glasgow Rangers–Göteborg 1–1

Kommentar: Rangers lyckades inte stå emot Göteborgs anstormning på Ullevi. Stefan Pettersson inledde målskyttet i den 55:e matchminuten och tre minuter senare utökade Per Karlsson ledningen. Peter Erikssons 3–0 i slutet av matchen bäddade för en framgångsrik retur.

Hur det gick sedan: IFK Göteborg kom sist i gruppen på sex poäng efter segrar mot Besiktas (2–1, hemma) och mot Bayern München (1–0, borta) efter att tyskarna gjort självmål. Paris SG ingick också i gruppen.