”Alltid lika roligt att göra mål”.

Sverige vann träningslandskampen mot USA med 1-0.

Kim Källström avgjorde med ett kanonskott i andra halvlek.

– Jag fick en kalasträff, säger Källström.

Kim Källström, med ett nytt femårskontrakt med Lyon på fickan, såg till att Sverige slog USA i träningslandskampen på Ullevi med 1-0.

Det kunde blivit betydligt större siffror.

Flera bra chanser i första halvlek

Zlatan Ibrahimovic skapade fem riktigt bra chanser i första halvlek.

Efter bara två minuter lade han upp bollen till Kim Källström som inte fick någon bra träff på skottet från bra läge.

På de andra fyra chanserna avslutade Zlatan Ibrahimovic på egen hand utan att få in bollen.

Antingen stod USA:s målvakt Tim Howard i vägen eller så träffade han ribban.

I andra halvlek fick Kim Källström ett liknande läge som det i första och drog till. Resultatet den här gången blev betydligt trevligare.

”Vilken bomb”

Källströms rökare satt helt otagbart bakom Howard som knappt hann reagera.

– Vilken bomb, säger Johan Mjällby i TV3.

– Jag får en kanonträff och det är alltid lika roligt att göra mål, säger Källström.

Det kunde blivit ett till men Källströms frispark smet precis ovanför Howards högra kryss.

I den 90:e minuten var USA riktigt nära en kvittering men Rami Shaaban sträckte ut och räddade.

– Det här var bra för självförtroendet, det tar vi med oss till matchen mot Danmark, säger Ibrahimovic.

Många byten i Sverige

Precis som vanligt när det handlar om träningslandskamper bytte Sverige friskt.

Matias Concha, Daniel Majstorovic, Niclas Alexandersson, Dusan Djuric och Markus Rosenberg fick alla speltid i andra halvlek.

Dusan Djuric fick ett riktigt bra läge med ett par minuter kvar att spela men chippen, helt fri med Tim Howard, gick en bra bit utanför.

Den 8:e september väntar Danmark i EM-kvalet på Råsunda.