Tyskland körde över Danmark: ”Dominerar fullständigt”

Fyra mål – och tre ramträffar.

Det var spel mot ett mål när Tyskland slog Danmark med 4–0.

– Danmark blir totalt överkörda, säger SVT-experten Markus Johannesson.

Det blev full pott för de två förhandsfavoriterna i ”Dödens grupp” i fotbolls-EM.

Efter att Spanien slagit Finland med klara 4–1 tidigare under fredagen körde Tyskland över Danmark i kvällsmatchen.

– En riktigt tuff start på turneringen. De hade en riktigt bra dag och vi var inte påslagna, säger Danmarks Nadia Nadim till SVT efter 0–4-förlusten.

– Vi var inte riktigt koncentrerade och tappade bollen för lätt, fortsätter hon.

”Väldigt naivt”

Tyskorna inledde matchen i ett rasande tempo och Danmark hade stora problem med motståndarnas höga presspel.

Ytterbacken Felicias Rauch hann pricka målramen två gånger om innan Lina Magull distinkt dundrade in 1–0 i den 21:a minuten.

– Det är väldigt naivt där bak i Danmark, säger SVT-experten Daniel Nannskog.

Ett resultat som stod sig in i halvtid.

– Tyskland bjuder upp. Vilken match. Det centrala mittfältet dominerar fullständigt, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Danmark hade en tung EM-premiär.

”Danmark slaktades”

Tio minuter in andra halvlek gjorde Danmark ett trippelbyte, men effekten uteblev. Istället nickade Lea Schüller in 2–0 på hörna i matchminut 57.

Tyskland träffade målramen ytterligare en gång – och fick ett mål bortdömt för offside – innan Lena Lattwein gjorde 3–0 från nära håll.

Matchens kanske snyggaste mål kom i den 86:e minuten – när Alexandra Popp fastställde slutresultatet med en slängnick.

På stopptid visades dessutom Danmarks inhoppare Kathrine Kühl ut efter att ha dragit på sig sin andra varning.

”Danmark slaktades” skriver danska Ekstra Bladet som ger både Kühl och tränaren Lars Söndergaard 1 av 5 i betyg, vilket innebär underkänt.