Straffmål med minsta möjliga marginal

Måldrottningen gjorde säsongens första mål

Publicerad 2020-07-15

Fjolårets skyttedrottning hade inte gjort ett enda mål i år när hon fick chansen från straffpunkten.

Då slog Anna Anvegård bollen i mål – via både ribba och målvaktens rygg.

FC Rosengårds landslagsanfallare Mimmi Larsson och fjolårets skyttedrottning Anna Anvegård gick mållösa i tre damallsvenska matcher.

När det väl lossnade mot jumbon Växjö var det på håret för Anna Anvegård, som lämnade Smålandslaget för snart ett år sedan.

23-åringen fick chansen från straffpunkten i slutet av första halvlek och det var ytterst nära att målvakten Kaitlynn Fraine fick fira.

Bollen gick först underkanten av ribban och på väg ner touchade den Växjökeeperns rygg och seglade in över mållinjen till 1–0.

Även Mimmi Larsson blev målskytt i mötet som slutade 3–0 till fjolårsmästaren.

Anna Anvegård gjorde 14 mål i fjol – flest av alla i damallsvenskan.

Djurgården tog sin första seger för säsongen när laget vann ”ångestmötet” hemma mot Vittsjö.

Båda lagen var utan vinst inför, men nu lyfter Stockholmslaget från botten av tabellen.

Lagkaptenen Olivia Schough visade vägen med sitt 1–0-mål efter 15 minuter och efter en kvittering av Michelle de Jongh blev Linda Motlhalo matchhjälte med sitt sena 2–1-mål i slutminuterna.

Uppsala spände i sin hemmamatch musklerna och visade vem som är den, i alla fall för dagen, bästa nykomlingen i serien.

Det unga laget vann mot Umeå med 3–0 och när de tog emot seriens andra nykomling Umeå. Det unga laget kliver upp på femte plats i tabellen med sju poäng på fyra matcher.