Chiellinis attack: ”Först Bayern, nu Juventus...”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ett förbannat Juventus åkte ur Champions League.

Efteråt la spelare och ledare fram teorier om att matchen var uppgjord.

– Bayern München gick igenom det förra året, nu var det Juventus tur, säger Giorgio Chiellini.

– Domarchefen utser domare som är emot italienska klubbar, fortsätter presidenten Andrea Agnelli.

Avslutningen av Champions League-mötet mellan Real Madrid och Juventus blev högdramatisk.

Italienarna hämtade in ett 3–0-underläge på bortaplan innan domaren Michael Oliver dömde straff när Mehdi Benatia hade omkull Lucas Vazquez i den 93:e minuten.

Därefter följde kaotiska scener när Gianluigi Buffon fick rött kort för protest innan Cristiano Ronaldo avgjorde på den efterföljande straffen.

– Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet. Om du inte har karaktär att vara på en sådan här plan och arena, så borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn och dricka sprite och äta chips, sa en uppretad Buffon om domarinsatsen efteråt.

1 av 3

Och Juventusbesvikelsen stannade inte där.

Enligt Corriere dello Sport gjorde Juventusmittbacken Giorgio Chiellini tecknet för att domaren var mutad efter slutsignalen.

”You pay, you pay” (ungefärligt översatt till ”ni har betalat honom, ni har betalat honom”), uppges mittbacken ha skrikit enligt tidningen.

Och attacken fortsatte även i den mixade zonen.

– Det här borde inte ens vara överraskande. Bayern München gick igenom det förra året, nu var det Juventus tur. Det här är inte en fråga om VAR (videodomare) eftersom domaren fortfarande behöver mod och samvete. Han måste bli mindre huvudperson och bara döma tydliga domslut. När man ser bilderna är det ett skämt att det blev straff, säger Chiellini enligt Football Italia.

”Är emot italienska klubbar...”

Konspirationsteorierna från Turinlaget stannade inte där.

Juventuspresidenten Andrea Agnelli pratade i termer som att matchen var uppgjord och riktade sin ilska mot Uefa och hävdade att domarchefen Pierluigi Collina valde domare ”som är emot italienska klubbar”.

– Det här handlar inte om en poäng eller två. Men när man är så här långt fram i en turnering som innehåller så mycket pengar och prestige kan vi inte tillåta dessa händelser. Av någon anledning fortsätter kapplöpningen där domarchefen försöker bevisa att han är opartisk och utser domare som är emot italienska klubbar. Det handlar inte bara om Juve. Vi såg Roma få uteblivna straffar mot Barcelona, Milan som blev blåsta mot Arsenal i Europa League, säger Agnelli enligt Daily Mirror.

Och Juventuspresidenten kräver nu ett införande av VAR även i Champions League.

– Domarinsatsen var ett totalt kaos. Det skedde saker och domaren förstod inte händelserna överhuvudtaget. Det viktigaste är att vi har teknologin, det existerar och används redan, så vi måste införa det i Champions League. Domaren är den, när han ser bilderna, som kommer att vara den mest besvikna personen efteråt när han inser vad som hände, säger han.

Semifinalerna lottas fredag 13.00 och sänds på Viasat Sport.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.