Barcelona imponerade – men inte Ibrahimovic

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-23

Barça slog Valladolid med 3-0 borta

Han var helt under isen i 56 minuter.

Då fick Zlatan bollen i straffområdet, väntade in och smekte fram en perfekt passning till Messi som definitivt stängde matchen med sitt 0-3-mål.

Nu är halva ligan spelad – och Barcelona är fortfarande obesegrade.

Zlatan spelade fram Lionel Messi till 0–3-målet.

Det var i ärlighetens namn ingen höjdarmatch av Zlatan Ibrahimovic borta mot Valladolid. Inte nånstans.

'Ibra' var ovän med bollen, saknade förstatouch och fick inte till det alls i spelet. Tur då att det finns andra som är i bättre form.

Xavi öppnade målskyttet

1-0-målet var nämligen en delikatess av allra högsta grad.

Bollen gick som ett snöre via Iniesta, som klackskarvade till Messi, som sedan spelade ut till Alves som drog ett inlägg som Xavi volleysaxade in 0-1 på.

0-2 kom sedan strax därefter, och det var Dani Alves som sannolikt sökte Zlatan med ett inlägg, men i stället fick felträff (?) och drog den ribba in från liten vinkel.

Valladolid låg på för ett 1-0 på strax innan Barcelona bröt dödläget, men efter två snabba mål bakåt tappade de det mesta av sitt spel.

Real Madrid åtta poäng bakom

I andra halvlek fortsatte sedan Barça trumma på, och för varje minut som gick så fick Zlatan något mer luft under vingarna och fick även han komma in i poängprotokollet.

Zlatan fick nämligen bollen djupt till höger i straffområdet, men med två försvarare mot sig höll han i och höll i, och släppte till slut en perfekt passning mellan försvararna snett inåt bakåt till Messi som dunkade in 0-3 stenhårt.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, och när halva ligan är spelad för Barcelona är laget fortfarande obesegrat. Facit: femton segrar, fyra oavgjorda och noll förluster.

Real Madrid är just nu åtta poäng efter, med en match mindre spelad.

Klubben möter Malaga hemma under söndagen.