Ibrahimovic upp i skytteligaledning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-05

Satte tionde målet på tolv matcher

Zlatan Ibrahimovic succé i Barcelona fortsätter.

Svensken fastställde slutresultatet 3-1 mot Deportivo La Coruña, hans tionde mål på tolv matcher.

Men den stora hjälten var Leo Messi.

Messis första mål kom efter 27 minuter. Argentinaren tog emot en passning, skar inåt och placerade in 1-0 från straffområdeslinjen. Men det skulle inte bli någon promenadseger för Barcelona.

Guardiola frustrerad

Deportivo är erkänt bra hemma på Riazor och laget bjöd upp till kamp. Adrian Lopez kvitterade bara minuter före halvtid framför en frustrerad Pep Guardiola på Barcas bänk.

Men tränaren skulle återigen blir räddad av radarparet Messi och Ibrahimovic.

Argentinaren, som efter matchen ska flyga till Frankrike för att ta emot guldbollen, satte sitt andra mål för dagen med pannan i den 80:e minuten efter en fin framspelning från Pedro.

Åtta minuter senare var det dags för Zlatan att presentera sig.

Kylig avslutning av Zlatan

Eric Abidal slog en stenhårt passning som Zlatan mötte direkt och kyligt placerade in 3-1 intill stolpen. Målet var Ibrahimovic tionde på tolv matcher och han delar nu skytteligaledningen med Valencias David Villa.

Den 28-årige svensken hann även med att bränna ett friläge, framspelad av Messi, och vara nära med en cykelspark. Men matchen slutade 3-1 och succén för Barcelonas nya radarpar vill aldrig ta slut.

Matchen var Barcelonas 14:e raka utan förlust i årets ligaspel.