Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-14

Allt om Champions League

Dynamo Kiev 1 (1)

Steua Bukarest 4 (3)

0–1 Sorin Ghionea (3), 1–1 Sergi Rebrov (16), 1–2 Valentin Badea (24), 1–3 Nicolae Dica (43), 1–4 Dica (79).

Varningar, Steaua: Nesu, Fernandes, Ghionea.

Publik: 55 000 (Olympiyskiy).

Matchen

Efter en stark första halvlek kunde ett effektivt Steaua gå till halvtidsvila i en komfortabel ledning.

Dynamo Kiev spelade upp sig efter paus och låg på hårt för en reducering. Deras allt mer

oinskränkta offensiv straffade sig dock till slut då en helt ensam Dica fastställde slutresultatet med en kylig chip över Shovkovskiy.

Matchens lirare: Nicolae Dica.

Dynamo Kiev

Shovkovskiy – Markovic (61), Rodolfo, Rodrigo, Nesmachniy – Yussuf, Correa (59) – Gusev, Rebrov

(73), Rincon – Shatskikh. Avbytare: Belkevich (59), Moreno (61), Otalvaro (73).

Steaua Bukarest

Carlos Fernandes – Saban, Goian, Ghionea,

Nesu – Nicolita, Paraschiv, Lovin, Cristocea (74) – Dica (82), Badea (70).

Avbytare: Théreau (70), Oprita (74), Petre (82).

Lyon 2 (2)

Real Madrid ?0 (0)

1–0 Fred (10), 2–0 Tiago (31).

Varningar, Lyon: Réveillère. Real Madrid: Sergio Ramos, Roberto Carlos, Cannavaro, Diarra.

Publik: 40 466 (Stade de Gerland).

Matchen

Anfört av en Juninho på strålande spelhumör satte

ett heltänt Lyon omgående högsta fart och gav aldrig ett svagt Real Madrid någon chans. 1–0 kom redan efter tio minuter då Fred avslutade

Juninhos underbara 40-meterspassning med en iskall lobb. 2–0 kom 20 minuter senare genom

Malouda – Fred (78).

Avbyt: Källström (73), Wiltord (78), Clerc (82).

Real Madrid

Casillas – Cicinho, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos – Diarra, Emerson – Beckham (55), Raúl (69), Cassano (46) – van Nistelrooy.

Avbytare: Reyes (46), Guti (55), Robinho (69).

FC Köpenhamn 0

Benfica ? 0

Varningar, FCK: Nörregaard. Benfica: Alcides.

Publik: 40 085 (Parken).

Matchen

FC Köpenham bjöd inte på någon större underhållning i sin Champions League-debut men en defensivt stabil kämpainsats belönades med en poäng mot ett likaledes uddlöst Benfica. FCK hade mycket boll under den första halvleken men

deras anfall präglades av försiktighet och en rädsla för att blotta sig bakåt och man skapade endast ett par halvchanser. Benfica var överlag blekt men kom ändå närmast ett avgörande då Paolo Jorge avslutade en fin prestation med ett skott i stolpen.

Matchens lirare: Lars Jacobsen.

FC Köpenhamn

Christiansen – Jacobsen, Hangeland, Gravgaard, Bergdölmo – Silberbauer, Linderoth, Nörregaard, Hutchinson – Grönkjaer (45) – Berglund (74).

Avbytare: Kvist (45), Pimpong (74).

Benfica

Quim – Alcides, Ricardo Rocha, Luisao, Léo – Paulo Jorge, Petit, Katsouranis, Simao (81) –

Nuno Gomes (90), Nuno Assis.

Avbytare: Manú (81), Kikin Fonseca (90).

Manchester United 3 (2)

Celtic ?2 (2)

0–1 Jan Vennegoor of Hesselink (21), 1–1 Louis

Saha (30, str), 2–1 Saha (40), 2–2 Shunsuke

Nakamura (43), 3–2 Ole Gunnar Solskjaer (47).

Varningar, Man U: Silvestre. Celtic: Boruc, Miller.

Publik: 74 031 (Old Trafford).

Matchen

Celtic bjöd på mycket bra motstånd under den första halvleken och tog också ledningen genom Vennegoor. Saha kunde kvittera på en tveksamt dömd straff och sedan gjorde fransmannen också 2–1 innan Nakamura utjämnade med en läckert

skruvad frispark. Efter Solskjaers 3–2 dominerade

United och hade flera bud på ytterligare mål.

Matchens lirare: Paul Scholes.

Manchester United

van der Sar – Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre – Fletcher, Scholes (80), Carrick, Giggs (32) – Rooney (86) – Saha. Avbytare: Solskjaer (32), O’Shea (80), Richardson (86).

Celtic

Boruc – Wilson (51), Caldwell, McManus, Naylor

– Lennon – Nakamura, Gravesen, Jarosik (56), McGeady (69) – Vennegoor.

Avbytare: Telfer (51), Miller (56), Maloney (69).

Hamburger SV 1 (0)

Arsenal ?2 (1)

0–1 Gilberto Silva (12, str), 0–2 Tomas Rosicky (53), 1–2 Boubacar Sanogo (91).

Utvisning, HSV: Kirschstein (10).

Publik: 50 389 (AOL-Arena).

Matchen

HSV började bäst och hade ett par halvchanser men i snabb spelvändning efter tio minuter gick domaren Fröjdfeldt på van Persies filmning med utvisning och en säker straff av Gilberto Silva som följd. Hemmalaget visade dock bra moral och trots en man mindre skapade man en hel del chanser och var bra med i matchen fram tills Rosickys drömträff till 0–2 i början av andra halvlek.

Matchens lirare: Tomas Rosicky.

Hamburger SV

Kirchstein – Demel (54), Reinhardt, Kompany, Mathijsen – Jarolim, De Jong, Trochowski, Wicky (11) – Sanogo, Ljuboja (82). Avbytare: Wächter (11), Mahdavikia (54), Guerrero (82).

Arsenal

Lehmann – Eboué, Touré (29), Djourou, Gallas – Hleb (69), Gilberto Silva, Fabregas, Rosicky – van Persie (70), Adebayor. Avbytare: Hoyte (29), Flamini (69), Julio Baptista (70).

Porto 0

CSKA Moskva ? 0

Varningar, CSKA: Rahimic, Dudu, Zhirkov.

Publik: 40 000 (Dragao).

Matchen

En match som Porto dominerade med eftertryck från början till slut. Matchens stora behållning var 18-årige Anderson som med sin bländande

teknik och snabbhet gav CSKA stora problem. Efter en kvart lurade Anderson bort sin bevakare

– Rahimic – och satte ett hårt skott i stolpen och senare i halvleken spelade han fram Adriano till två utmärkta lägen. Porto dominerade stort även efter paus och bland annat missade Lisandro

Lopez i upplagt läge i slutskedet.

Matchens lirare: Anderson.

Porto

Helton – Bosingwa, Pepe, Bruno Alves, Ezequias – Lucho Gonzalez, Paulo Assuncao, Anderson – Sektioui (46), Adriano (71), Quaresma (61).

Avbyt: Postiga (46), Alan (61), Lisandro (71).

CSKA Moskva

Akinfeev – Ignashevich, Semberas, Berezutski – Krasnic, Rahimic, Aldonin, Zhirkov – Carvalho (92), Vagner Love (76), Dudu (88).

Avbytare: Olic (76), Berezutski (88), Gusev (92).

Anderlecht 1 (1)

Lille ?1 (0)

1–0 Nicola Pareja (41), 1–1 Nicolas Fauvergue (80).

Varningar, Anderlecht: Boussoufa, Goor.

Lille: Cabaye, Youla.

Publik: 21 107 (Constant Vanden Stock).

Matchen

Ett inspirerat Anderlecht tog omgående ett grepp om matchen. Förutom en stolpträff av Cabaye var det hemmalaget för hela slanten under de första 45 minuterna och när mittbacken Pareja nickade in 1–0 var det välförtjänt. Först efter dubbelbytet

i den 60:e minuten fick Lille bättre fart på sin

offensiv och Keita satte ett vasst skott i stolpen innan Fauvergue avslutade ett fint anfall till 1–1.

Matchens lirare: Jelle Van Damme.

Anderlecht

Zitka – Vanden Borre, Pareja, Deschacht –

Van Damme – Vanderhaeghe, Boussoufa, Biglia (63), Goor – Ahmed Hasan, Tchite.

Avbytare: Juhász (68).

Lille

Sylva – Chalmé, Plestan, Rafael, Tafforeau –

Cabaye (60), Makoun – Keita, Bodmer, Bastos (60) – Odemwingie (88). Avbytare: Youla (60), Fauvergue (60), Lichtsteiner (88).

Milan 3 (2)

AEK Aten ?0 (0)

1–0 Filippo Inzaghi (17), 2–0 Yoann Gourcuff (41), 3–0 Kaká (76).

Varningar, Milan: Maldini. AEK: Cirillo, Moras.

Publik: 31 836 (San Siro).

Matchen

Milan tog kommandot direkt från avspark och

Gattuso och Oliveira missade goda chanser

innan Inzaghi med fin nick på Maldinis perfekta

inlägg gav hemmalaget en välförtjänt ledning.

Lovande Gourcuff gjorde 2–0 och sedan missade

tongivande duon Inzaghi och Kaká ytterligare lägen innan den sistnämde säkrade den mycket rättvisa vinsten från straffpunkten.

Matchens lirare: Kaká.