Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-02

Petad – ersättaren Krkic gjorde drömmål

BÄNKAD/SUCCÉ Zlatan fick inte nytt förtroende från Guardiola. Bojan Krkic startade i stället – och den unge katalanen gjorde succé med ett drömmål mot Villareal.

VILA-REAL. Bojan Krkic fick Zlatan Ibrahimovics plats i startelvan.

Den unge ersättaren tackade för förtoendet och gjorde succé i svenskens frånvaro, men var själv förvånad att han fick starta matchen.

– Ja, men jag är alltid redo att spela, säger Bojan Krkic till Sportbladet.

Efter att Barcelonas åkt ur Champions League i veckan tog ryktena om att klubben vill värva David Villa rejäl fart.

Enligt spansk media är en överenskommelse med Valencias målkung redan klar, samtidigt som Zlatan Ibrahimovic fick utstå hård kritik efter mötet med Inter.

”Hugger där framme”

Mot Villarreal valde tränaren Pep Guardiola att starta med svensken på bänken och plocka in Bojan Krkic, 19, i anfallet tillsammans med Leo Messi och Pedro Rodriguez.

– Det är alltid svårt att ta ut startelvan. Jag har inte pratat med Zlatan, men han accepterade det, eftersom han är en bra lagkamrat, säger Guardiola.

Gjorde 2–0

– Vi valde Bojan för att vi vill kunna hugga där framme, sa Barcelonas andretränaren Tito Vilanova till spanska TV3 innan matchen.

Och Bojan gjorde ingen besviken när han precis innan paus utökade Barcelonas 2–0-ledning med ett konstmål. Krkic la bollen på ena sidan om Villarreals mittback och tog själv andra vägen, återförenades med bollen och sköt distinkt in 3–0 i matchens 42:a minut. Dessförinnan hade Leo Messi och Xavi gett katalanerna en betryggande ledning på El Madrigal-stadion.

Målsnitt – 0,91

Barcelona visade inga sviter efter förlusten mot Inter i veckan och lämnade Vila-real med 4–1-seger, efter att Leo Messi uttökat sin ledning i skytteligan till 29 mål på 32 matcher, som ger ett målsnitt på 0.91 per match.

Men kvällens utropstecken i Barcelona var Ibrahimovics ersättare i anfallet, som själv säger att han var förvånad över att få starta matchen.

– Ja, men jag är alltid redo att spela, säger han till Sportbladet.

Barcelona visade snabbt att veckans uttåg ur Champions League inte satt några mentala spår.

– Vi möter en mycket svår motståndare och direkt efter Intermatchen, jag är mycket nöjd, säger Bojan.

Inbytt i 85:e minuten

Zlatan Ibrahimovic blev inbytt mot Bojan i 85:e minuten, och efter att hemmapubliken buat ut honom började den tillresta Barcelonaklacken att sjunga Ibrahimovics namn och slutade inte förrän domaren blåste av matchen.

Zlatan svarade med att applådera supportrarna från planen.