Leicester överlägsna i historiska matchen

Skrällsegrare i Premier League förra säsongen.

Nu fick Leicester en drömstart på sin första historiska CL-turnering.

Claudio Ranieris mannar vann med 3-0 borta mot Club Brügge.

– En boost för dem, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

Inför Leicesters första Champions League-match någonsin gjorde Claudio Ranieri sitt bästa för att spela ner lagets chanser i turneringen.

– Vissa säger "Oh Leicester kan vinna den här gruppen". Men hej, lugna er. Det här är Brügge som har mycket erfarenhet, Porto som har mycket erfarenhet och Köpenhamn som har mycket erfarenhet (av Champions League) som vi möter.

Men efter premiären får nog Claudio Ranieri finna sig i att vara stor favorit i gruppen. Erfarna Club Brügge var nämligen chanslösa.

Mahrez tvåmålsskytt

Efter bara fem minuter tog Marc Albrighton tillvara på ett missförstånd mellan målvakten Ludovic Butelle och mittfältaren Hans Vanaken och rakade in ledningsmålet från nära håll.

Sen bjöd Riyad Mahrez på en vacker frispark till 2-0 innan samma Mahrez fullbordade 3-0-segern med ett straffmål efter att Jamie Vardy löpt sig helt fri och blivit nedriven av Butelle.

– Det var en väldigt viktig seger för dem. Med den tunga starten (i Premier League)... hade de inte klarat av Brügge hade det varit tungt. Nu är det en boost för dem, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

FCK fixade poäng med tio man

I samma grupp möttes som sagt Porto och FC Köpenhamn. FCK, med Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson från start, fick en tuff start när Otavio stänkte in 1-0 med en stenhård vrist efter 13 minuter. Men Andreas Cornelius fixade en kvittering med huvudet i början på andra halvlek.

Danskarnas Jan Gregus fick sedan sitt andra gula kort med 25 minuter kvar men lyckades ändå bärga en tung bortapoäng trots massiv Portopress i slutminuterna.