Svensk domare aktuell för toppjobb

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Fröjdfeldt.
Foto: Conny Sillén / TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Fröjdfeldt.

Peter Fröjdfeldt är en av de mest meriterade domarna vi har haft i Sverige.

Nu är han aktuell för ett toppjobb i Grekland.

”Det stämmer att jag har fått en förfrågan”, skriver Fröjdfeldt i ett sms.

Peter Fröjdfeldt har stor internationell domarerfarenhet och har dömt Champions League och EM. 2008 la han visselpipan på hyllan och jobbar nu på Eskilstuna kommun, men nu är han på väg tillbaka in i domarbranschen.

Enligt Sportbladets uppgifter är 56-åringen en av två kandidater att ta över som domaransvarig i Grekland. Den andra är britten Mark Clattenburg, som bland annat har dömt Champions League-finalen 2016 och EM-finalen samma år. Ett beslut väntas tas på fredag.

I ett sms bekräftar Fröjdfeldt att han är aktuell för jobbet.

”Det stämmer att jag fått en förfrågan om att vara ansvarig för domarna i Grekland. Framtiden får utvisa om det blir så eller inte.”

Foto: Uncredited / TT NYHETSBYRÅN
Paoks ägare Ivan Savvidis stomrade planen med en pistol efter en match med AEK Aten 2018.

Har haft problem

Den grekiska fotbollen har de senaste åren haft en del problem. Bland annat stormade klubbpresidenten Ivan Savvidis planen pistolbeväpnad när ett domslut gick emot hans PAOK, och domaren Thanasis Tzilos blev för några år sedan misshandlad utanför sitt hem.

För att få bukt med problemen beslutade Fifa och Uefa att 2018 tillsätta en internationell domarkommitté i landet. En av representanterna där var Leif Lindberg, tidigare assisterande domare tillsammans med Anders Frisk. Men hans och de andra i kommitténs kontrakt gick ut i somras.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN