Artisten Viktor Olsson firade bronset med Peter Gerhardsson

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Senast Peter Gerhardsson och Viktor Olsson sågs var i Båstad under landslagets VM-läger då artisten uppträdde för laget.

När tv-kamerorna slocknat på Götaplatsen uppstod tid för ett nytt idolmöte.

– Hur många spelare har man i truppen? 23. Då är jag kanske den 24:e spelaren, säger Viktor Olsson med ett skratt.

Peter Gerhardsson har precis klivit av scenen och hunnit landa i ett lugn. Mötet med alla fans blev känslosamt.

Landslaget har med sig ett VM-brons hem från Nice. Resan tog fart i slutet av maj när landslaget inledde sin laddning i Båstad.

Den stämning, det starka kit som växt mellan spelarna har formats dag för dag. Under lägret i Båstad just fanns det utrymme för att göra lagbyggande aktiviteter. Ett av tillfällena innehöll musik precis i Peter Gerhardssons smak.

Viktor Olsson och Peter Gerhardsson på Götaplatsen
Foto: Petra Thorén
Viktor Olsson och Peter Gerhardsson på Götaplatsen

”Där klickade det”

Den fotbollsintresserade artisten Viktor Olsson från Stenungsund uppträdde exklusivt för spelarna.

– Peter hörde av sig och frågade om jag ville lira lite. Jag har alltid drömt om att Peter ska träna Gais, som är mitt favoritlag, men det här får vara okej för den här gången, säger han.

Peter Gerhardsson berättar:

– Det var väldigt intimt och bra. Det var bara vi och laget där. Det var akustiskt. Det är inte bara att han sjunger bra, han pratar bra också så det blev en upplevelse med anekdoter, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Från första skivan som Viktor släppte har jag lyssnat på honom. Sen var jag och såg honom på Taube-scenen på Liseberg och där någonstans klickade det. Jag gillar texter och svensk musik och det här var någon som för mig andades Peter LeMarc och Tomas Andersson Wij.

Själva lagbygget har varit en hörnsten i framgången i VM. Att få tid tillsammans har givit spelarna en plattform att stå på.

– Marika Domanski Lyfors (landslagschef, red anmärkning)  ville att varje dag på lägret skulle vara unik. Vi åt middagar på olika ställen till exempel. Sen en kväll ville vi ha ett musikframträdande så jag ringde Viktor, det kändes perfekt och jag kände till hans fotbollsintresse. I Båstad byggde vi teamkänslan och det var bara att fortsätta sen, säger Gerhardsson.

”Är superstjärnor”

De svenska spelarna har på sina sociala medier visat att de både gillar att dansa och sjunga. Till och med Viktor Olsson har varit imponerad.

– Det känns inte som att fotbollsspelare alltid har den förmågan, men det verkar som att det här laget verkar vara superstjärnor i den branschen. Jag hoppas att det kan komma något mer samarbete, säger han.

Du blir kvar och firar bronset?

– Jag ska fira hela natten.

Du då Peter...?

– Vi får se hur länge jag orkar...

PODD: Sammanfattning av fotbolls-VM i Frankrike 2019

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi fotbolls-VM i Frankrike. Hur var Sveriges insats, kan några rå på regerande mästarna USA och vilken betydelse har den här turneringen för kommande mästerskap?
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.