Larsson vill köpa engelska klubben

Uppgifter: Henrik Larsson i legendarliga som vill köpa Wycombe Wanderers

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Larsson vill tillsammans med Dennis Bergkamp, Dirk Kuyt och Ronald Koeman köpa och driva den engelska fotbollsklubben Wycombe Wanderers, skriver The Athletic.

Klubben spelar just nu i den engelska tredjeligan League One.

Henrik Larsson har de senaste veckorna varit i förhandling med Southend United om tränarjobbet i klubben. Nu påstår The Athletic att Larsson varit högaktuell för en annan klubb i tredjeligan League One – men denna gång som ägare.

Enligt sajten vill Larsson, tillsammans med nederländska legendarerna Dennis Bergkamp, Dirk Kuyt och Ronald Koeman, köpa och driva Wycombe Wanderers. Legendarerna har tillsammans 21 ligatitlar från England, Skottland, Spanien samt Nederländerna och utom Koeman har också spelat i engelska Premier League.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Berömda över en natt”

Wycombe Wanderers slutade förra säsongen på 17:e plats i League One och ägs sedan 2012 av en förening bestående av supportrar till klubben. Nu väntar dock ett vägskäl för klubben som är illa ute ekonomiskt.

Supportrarna har därför sökt efter en ny investerare och var enligt The Athletic under våren i långt gångna förhandlingar med Larsson och hans nederländska kompanjoner.

Enligt sajten lade trion Larsson, Bergkamp och Kuyt ett bud som skulle göra Wycombe ”berömda över en natt”. Tanken var att med sin egen kunskap, och Ronald Koeman i en rådgivande roll, bygga om alla delar av klubben.

Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN
Kuyt.

Planen var att ha kvar tränaren Gareth Ainsworth på sin post med Henrik Larsson i den sportsliga ledningen. Kuyt skulle få ansvar för tränarutvecklingen i klubben samtidigt som Bergkamp skulle ta hand om akademin.

Legendarligan förhandlade med Wycombe i mars och tongångarna var positiva hela vägen till sommaren när alla träffades i Dennis Bergkamp hus. Klubbens ordförande Trevor Stroud ska då bland annat ha sagt att hemmaarena skulle sälja slut direkt när legendarerna presenterades.

Men den 21 juni förändrades allt.

Identifierat tre klubbar

Enligt The Athletic är fansens största farhåga ekonomin och de bestämde sig därför för att nobba legendarligan och istället fortsätta sitt samarbete med amerikanske investeraren Rob Couhig. Hans bud har nu presenterats för fansen som ska ta ställning till försäljningen innan den 29 oktober.

– Alla diskussioner vi hade innan vi bestämde oss för att gå vidare med Rob är täcka av avtal med tystnadsplikt. Jag har fått frågor och folk hart hört rykten men allt jag kan säga är att vi diskuterade med flera parter, säger ordföranden Trevor Stroud.

Enligt The Athletic kommer Larsson, Bergkamp, Kuyt och Koeman nu leta efter en annan klubb om de inte får möjlighet att köpa Wycombe. Redan förra året identifierades två andra klubbar i League One som också kan vara av intresse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.