”Alla kommer inte bli nöjda med valet”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: TT

Southend United bekräftar: Flyger till Stockholm för Henrik Larsson

Det har ryktats, avfärdats och skrivits upp igen.

Nu bekräftar Southend Uniteds ordförande att han på tisdagen flyger till Stockholm för att fortsätta rekryteringsarbetet med Henrik Larsson.

En seger på tio matcher placeras just nu Southend United tredje sist i den engelska tredjeligan League One. Den 6 september avgick tränaren Kevin Bond men nu är hans ersättare nära.

Flyger till Stockholm

Southends ordförande Ron Martin skriver i ett uttalande på klubbens hemsida att han hoppas kunna presentera lagets nya tränare innan veckans slut. Martin jobbar med fem potentiella kandidater där nu tillfällige managern Gary Waddock är en och Henrik Larsson en annan.

Den 48-årige svensken har sett de två senaste matcherna på plats i England och nu flyger Ron Martin till Stockholm för att träffa personerna Larsson vill ha som sina assistenter.

”Jag flyger till Stockholm på tisdagsmorgonen och tillbaka på eftermiddagen för att träffa potentiella hjälptränare. Men det är också allt jag gör där, att samla ihop information”, skriver Martin.

”Kommer inte göra alla glada”

Ordföranden skriver också i uttalandet att han vill ha en långsiktig lösning vilket fått honom att se bortom ”den engelska tränarkarusellen”.

”Vad beslutet än blir kommer det inte göra alla glada. Jag trodde att tillsättandet av Chris Powell (tränare 2018 till mars 2019) var ett bra beslut men en tränares huvud kommer alltid att rulla om vi fortsätter förlora.”

Henrik Larsson lämnade jobbet i Helsingborgs IF i augusti efter verbala påhopp.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.