Zlatan ur balans när Barça tappade poäng

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-31

Tappade poäng efter självmål

Det var en irriterad Zlatan Ibrahimovic som gick mållös av planen i mötet med Osasuna.

Svensken klagade på domaren, motståndare och storstjärnan Leo Messi när Barcelona bara fick 1-1 efter ett självmål av Gerard Piqué i den sista tilläggsminuten.

– Det är frustrerande, säger tränaren Pep Guardiola.

Zlatan Ibrahimovic hade ingen lycka i bortamötet med Osasuna. Svensken var märkbart irriterad och skällde ut domaren redan i paus.

Inte blev det bättre i andra när Zlatan i ett friläge blev fälld av Osasunas Miguel Flano.

Fälld i friläge

Osasuna-försvararen slarvade med bollen i den 70:e minuten och Zlatan kunde med ett lång ben sno åt sig bollen och börja löpa mot mål. I ett sista försök att reparera situationen kapade Flano svensken.

Trots det solklara regelbrottet så friade både huvuddomaren Rubinos Peréz och hans assistent.

Gestikulerade mot Messi

Barcelona såg ändå ut att klara tre poäng efter Keitas mål i den 72:a minuten. Lagkaptenen Carles Puyol assisterade fram till mittfältaren som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Leo Messi kom sedan fri med målvakten och försökte med en lobb som Ricardo relativt enkelt kunde plocka ner. Samtidigt stod en frustrerad ”Ibra” helt fri vid den andra stolpen och gestikulerade kraftigt.

Barcelona hade ändå 1-0 men på tilläggstid slog blixten ner i Osasuna.

”Nöjd med spelet”

Rafa Marquez tappade bollen och Osasuna kunde gå till anfall i den absolut sista tilläggsminuten. Barca-försvararen Gerard Piqué kom fel på det flacka inlägget och styrde in bollen i eget mål bakom en chanslös Victor Valdez.

– Det är frustrerande, speciellt eftersom det var så sent i matchen. Men såna här saker kan hända, säger Pep Guardiola.

Trots resultatet var tränaren nöjd med sitt lag.

– Vi visste att det skulle bli tufft i dag, men vi kontrollerade spelet. Vi förlorar två poäng i slutet men jag är ändå nöjd med hur laget spelade.

Ett tungt poängtapp för Barcelona som nu släpper in Real Madrid i titelstriden igen.