Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-02

Bommade tre kanonlägen

Zlatan Ibrahimovic har varit en pålitlig målskytt i Milan så här långt.

Men i kväll har han visat upp en imponerande ineffektivitet.

38 minuter in i matchen kom han helt fri med Parmas målvakt Antonio Mirante.

Zlatan missade. Inte bara en – utan tre gånger.

Superläget kom med knappt tio minuter kvar att spela av den första halvleken. Ronaldinho fick fram en boll som Zlatan Ibrahimovic vann i kamp med en Parma-försvarare.

Vid straffområdslinjen var Zlatan helt fri med målvakten Antonio Mirante. Men istället för att göra mål sköt han rakt på Mirante. Han fick en retur rakt på sig, men även denna gång lyckades en liggande Mirante rädda.

Pirlo gjorde drömmål

Men Ibrahimovic fick en tredje retur, och nu skulle han väl göra 2–0? Nej, det gjorde han inte. Denna gång stod han för ett riktigt svagt avslut, rakt på Mirante, och nu var chansen borta.

Chanserna var Ibrahimovics klart bästa i matchen. I övrigt var han ganska pigg. Han stod för ett flertal riktigt läckra framspelningar som hans lagkamrater misslyckades med att förvalta.

Zlatan fick även en varning i matchen, efter 72 minuter då han hamnade i ett mindre gruff med Massimo Paci.