Nio av tretton svenska fotbollsspelare försvann från Europa league när deras lag förlorade sin 16-delsfinal i Europa league.

Bara Markus Rosenberg, Mattias Bjärsmyr, Marcus Berg och David Elm tar klivet in i åttondelsfinalerna.

Ingen av Rosenberg, Bjärsmyr eller Elm fanns på plan när deras lag avancerade till åttondelsfinalerna i Europa league.

Värre var det för de svenskar som spelade.

I PSV Eindhoven öppnade landslagsanfallaren Ola Toivonen målskyttet redan i den andra minuten. Balázs Dzsudzák ökade på till 2–0 innan Hamburg reducerade genom Mladen Petric efter att PSV:s svenske målvakt Andreas Isaksson kom fel i en utrusning.

Piotr Trochowskis kvittering på straff innebar totalt 3–2 och det räckte för att ta Hamburg vidare, tack vare fler mål på bortaplan.

FC Köpenhamn-målvakten Johan Wiland har inte haft det lätt i mötet med franska Marseille. Första matchen slutade med en klar 1–3-förlust. Returen blev inte mycket bättre. Marseilles Hatem Ben Arfa gjorde 1–0 i slutet av första halvlek och i andra ökade Bakari Koné på till både 2–0 och 3–0. Till slut blev det 3–1 till Marseille.

Salzburg, med Eddie Gustafsson i mål, fick bara 0–0 hemma mot Standard Liege – men det räckte inte för att gå vidare.

Mattias Bjärsmyrs Panatinaikos gick vidare efter 3–2, totalt 6–4, mot Roma.

Elms Fulham fick 1–1, totalt 3–2, mot regerande mästarlaget Sjachtar Donetsk. Därmed är Fulham klart för åttondelsfinal.

Även Juventus, Liverpool och Wolfsburg gick vidare.