Juve vann stormötet – Roma blåst (?) på mål

Underläge strax innan paus.

Då kvitterade Roma mot Juventus – trodde gästerna.

Men domare Daniele Orsato hade redan blåst av för straff till Roma-spelarnas missnöje.

– Varför kan han inte vänta med att blåsa?, säger Henrich Mchitarjan.

Följ ämnen i artikeln

Rodrigo Bentancur nickade ett inlägg i huvudet på lagkamraten Moise Kean och in i mål.

En smakstart för Juventus i stormötet med Roma.

Gästerna tryckte på för en kvittering och de fick till slut in bollen i mål.

Men godkändes gjorde det aldrig.

Tammy Abraham tog sig in straffområdet, men Danilo hann emellan och såg ut att bryta regelrätt, bollen letade sig ändå ut till Henrich Mchitarjan som var på väg att lätta bollen över Wojciech Szczesny – varpå Szczesny kapade armeniern.

Situationen var inte slut där, utan bollen letade sig fram till Abraham som var på fötter igen och engelsmannen skickade in 1–1. Problemet var bara att domare Daniele Orsato redan hade blåst för straff och målet godkändes därmed inte – till bortalagets stora missnöje, då de ansåg att Orsato borde avvaktat innan han satte pipan till munnen.

”Alla såg vad som hände”

José Mourinho, han såg inte heller ut att vara helt nöjd vid sidlinjen.

– Jag vill inte kommentera det, jag har inte all information om handsen, jag har inte sett några repriser. Jag vill isolera mig själv från den incidenten och koncentrera mig på allt som mitt lag gjorde. Jag såg ett bra Roma i dag, det var vad jag sa till mina spelare i omklädningsrummet, säger han enligt Football-Italia.

Abraham ville själv ta straffen, men Jordan Veretout sköt den – och Szczesny räddade.

– Varför kan inte domaren vänta med att blåsa till situationen är över? Med offside väntar de i åtta sekunder, varför är det inte samma vid straff? Alla såg vad som hände. Självklart är vi frustrerade, vi var det bättre laget i dag, säger Mchitarjan enligt Football-Italia.

Kulusevski inbytt

Enligt Gazzetta dello Sport sa Orsato följande till Romas Bryan Cristante mellan första och andra:

– Man ger inte fördel på en straff. Sedan tog ni straffen och skyller på mig för att ni missade.

Roma lyckades inte få hål på Juventus i den andra halvleken, där Dejan Kulusevski blev inbytt med 20 minuter kvar att spela, utan hemmalaget vann med 1–0.

Juve är sjua i tabellen med sina 14 poäng efter åtta omgångar, tio poäng bakom Napoli i topp. Roma är fyra, en poäng före dagens motståndare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.