Harry Kane och Tottenham förstörde festen för Newcastle

Uppdaterad 2021-10-18 | Publicerad 2021-10-17

Inför Newcastles första match efter ägarbytet var stämningen elektrisk.

Men Harry Kane och Tottenham var inte sugna på att bidra till feststämningen.

Anfallaren låg bakom en stark vändning – och gjorde sitt första Premier League-mål för säsongen.

Stämningen på St James’ Park inför Newcastles möte med Tottenham var otrolig. Flaggor, banderoller och sånger i ära för de nya ägarna Amanda Staveley och saudiska PIF prydde och ljöd genom arenan.

Men Tottenham hade vaknat på rätt sida – och bestämde sig för att förstöra festen för Newcastle.

Efter en mäktig vändning i första halvlek kunde man till slut vinna med 3–2. Stor segerorganisatör blev Harry Kane som gjorde sitt första mål för säsongen.

Går förbi Shearer

Newcastles tog dock ledningen, och kunde rida på den våg supportrarna skapat inför matchen. När Callum Wilson nickade in 1–0 efter två minuter exploderade arenan.

Glädjen blev däremot inte speciellt långvarig. Tanguy Ndombele kvitterade strax efter – och sen var det Harry Kanes tur att kliva in i denna Premier League-säsong.

2–1 chippade han in över Karl Darlow – ett mål som tog honom förbi Newcastle-legendaren Alan Shearer i flesta gjorda bortamål i PL-historien (89).

Efter den första halvlekens långa avbrott på grund av ett akut medicinskt läge på läktarplats kunde Kane även spela fram Heung Min-Son till 3–1.

Två gula kort på fem minuter

Luften hade verkligen gått ur Newcastle efter paus. Steve Bruce, vars framtid som tränare har ifrågasatts efter ägarbytet, skickade ut ett uppgivet lag till den andra halvleken.

Jonjo Shelvey gjorde inte matchbilden lättare för Newcastle.

29-åringen byttes in i minut 60, och dröjde drygt 20 minuter med att dra sig på ett gult kort. Men varningen sänkte inte Shelveys temperament, som fem minuter gick in fult och fick sitt andra gula.

Newcastle bjöds in i matchen sent genom ett totalt hjärnsläppsdoftande självmål av Eric Dier, men kunde inte få in en kvittering.

Lördagsaftonen slutade i moll för Newcastle, som är nästjumbo i tabellen. Tottenham kliver i och med vinsten upp på en femteplats.