Äntligen mål för Mjällby – Johnson med sitt första

Elfsborg tappade i toppstriden – efter Mjällbys kross

Publicerad 2021-09-26

Mjällby har inte gjort mål på tre matcher.

Nu fick Blekinge-klubben äntligen fira ett mål.

Sam Johnson gjorde sitt första mål för klubben – i krossen där Mjällby vann med 4–0.

Mjällby har haft tre mållösa matcher i rad. När Elfsborg stod för motståndet så kom äntligen det efterlängtade målet.

Efter tolv minuter så tog Mjällby ledningen mot Elfsborg när Sam Johnson som hittade nätet i sin första start för säsongen.

Det var Mjällbys första mål på hemmaplan sedan 17 maj.

– Jag är glad att vara tillbaka i Sverige och jag är att få göra mål, säger Sam Johnson till Discovery plus efter första halvleken.

Anfallaren gjorde stor succé under sin tid i Djurgården, där han spelade mellan 2015 och 2016.

Succébyte för Mjällby

Mjällby gjorde ett byte i början av andra halvlek då Sam Johnson utgick, och in kom Jacob Bergström.

Då utökade Mjällby ledningen till 2–0 i den 47:e matchminuten genom just Jacob Bergström efter en nick från nära håll.

Mjällby fortsatte pressa på och satte 3–0 genom Joel Nilsson efter 78:e minuten.

Anfallaren fick stå i mål

I den 79:e minuten Elfsborgs målvakt, Tim Rönning fick syna det röda kortet efter att ha fällt Joel Nilsson i straffområdet. 19-årige anfallaren Jacob Ondrejka fick då ställa sig i målet och fick en otacksam uppgift direkt.

Kadir Hodzic klev fram och satte 4–0 och Mjällbys succé var komplett.

– Det var efterlängtat. Den gick inte att missa, det var ”gött”. Nu ska vi bara krossa Malmö i nästa match, säger Jacob Bergström till Discovery plus.

Det blev även en dyr förlust för Elfsborg som först och främst tappade mark i toppstriden. Utöver det så får Elfsborg klara sig utan Tim Rönning och Cristopher Mcvey då båda är avstängda i nästa match.