Sebastian Nanasis succé mot Örebro – första allsvenska målet

Uppdaterad 2021-09-27 | Publicerad 2021-09-25

Sebastian Nanasi (till höger) gjorde sitt första mål i allsvenskan mot Örebro.

Det mesta handlade om Sebastian Nanasi när Malmö tog emot Örebro hemma på Eleda Stadion.

19-åringen gjorde sitt första allsvenska mål och fixade en straff när Malmö avfärdade gästerna och vann med 5–1.

– Fantastiskt med en målfest för våra fans. Det är de förtjänta av, säger tränaren Jon Dahl Tomasson efteråt.

Örebro fortsätter att ha det tufft i årets allsvenska. Efter en vinst i veckan mot bottenkonkurrenten Östersund är man efter lördagen tillbaka på förlorarspåret.

Malmö krossade gästerna på hemmaplan, och vann till slut med 5–1.

Hyllade talangen Sebastian Nanasi, som förra veckan fick göra Champions League-debut, fick mot Örebro göra sitt första allsvenska mål i karriären när han satte dit 1–0.

– Jag är väldigt glad för Nanasis skull, säger Jon Dahl Tomasson efter matchen.

Malmö-profilen kvitterade

Det var ett Örebro med lite vind i ryggen till dagens match. Men den vinden skiftade snabbt till motvind.

Malmö tog ledningen redan efter 13 minuter när han påpassligt förvaltade en retur som Örebro-keepern Mergim Krasniqi släppte.

Men gästerna kom in i matchen – med hjälp av ett samarbete mellan två tidigare Malmö–profiler.

Jiloan Hamad slog inlägget och Agon Mehmeti stötte in kvitteringen. Anfallaren vägrade att fira målet, och fick så ont i samband med målet att han 15 minuter senare var tvungen att kliva av.

Antonio Colak nickade in ett viktigt mål precis innan paus, vilket var en fingervisning om vartåt det barkade.

Rann iväg på slutet

Det var ett uppgivet Örebro som kom ut till andra halvlek. Nanasi, som var fin matchen igenom, bröt sig loss och fälldes av Michael Almebäck i minut 59. Domare Fredrik Klitte pekade på straffpunkten, och Anders Christiansen gjorde inga misstag.

Och det skulle fortsätta att läcka in bollar bakom Mergim Krasniqi. Adi Nalic klackade vackert in 4–1 med 20 minuter kvar, och Jo Inge Berget stängde matchen fem minuter senare. Matchen slutade 5–1 till Malmö.

– Fantastiskt med en målfest för våra fans. Det är de förtjänta av, säger Tomasson.

– Vi har fortsatt tro på det vi gör även om vi inte fått in målen. Det vill jag hylla spelarna för.

Vinsten gör att skåningarna går upp i serieledning, dock har både Djurgården och AIK en match mindre spelad på samma poäng.

Örebro har inte väckts ur sin mardröm är, och sanrt börjar goda råd bli dyra. Man ligger fortfarande på nedflyttningsplats i nuläget, två poäng upp till det negativa kvalsträcket med nio matcher kvar att spela.