Deivid gjorde självmål – och drömmål – när Fenerbahce sänkte Chelsea

Han såg ut att bli syndabock.

Men ett drömmål senare var Deivid hjälte.

Fenerbahce vände 0–1 till 2–1 mot Chelsea och är på väg mot en jätteskräll.

Fenerbahce fick annars en mardrömsstart på Sükrü Saracoglu-stadion i Istanbul. I 13:e minuten slog Chelseaspelaren Malouda ett inlägg från vänsterkanten – som Deivid styrde in i eget nät.

Chelsea hade matchen...

Ett praktfullt självmål, som satte hemmalaget i gungning.

Chelsea radade därefter upp chanser och borde ha utökat ledningen före paus.

Essiens kanonskott träffade ribban, Drogbas nick gick strax utanför och målvakten Volkan Demirel tippade Drogbas skott utanför.

...men tappade

Men Fenerbahce höll sig kvar i matchen – och kom ut som ett helt nytt lag till andra halvlek.

Efter ett antal chanser kom också kvitteringen i den 64:e minuten. Mehmet Aurélio smekte fram en boll till inhopparen Kazim Kazim som mycket tjusigt tog ner bollen med högerfoten och dunkade in den i nät med vänsterfoten.

Grant besviken

Och med bara nio minuter kvar av matchen kom också segermålet – av den tidigare så olycklige Deivid.

Från en position utanför straffområdet dunkade han in ett kanonskott i krysset. Chelseatränaren Avram Grant lär vara pressad fram till returmötet på Stamford Bridge.

– Normalt sett är det ett bra resultat att förlora med 2–1 på bortaplan, men eftersom vi spelade den bättre fotbollen är jag besviken, säger Grant till AP.