Enner Valencias nya succé – sex mål i rad

Uppdaterad 2022-11-30 | Publicerad 2022-11-25

Enner Valencia bär Ecuador på sina axlar.

Stjärnan följde upp premiärsuccén med ett nytt mål och har nu levererat nationens sex senaste fullträffar i VM.

– Vi var inte med i matchen, säger Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal efter 1–1 mot Ecuador.

Enner Valencia ordnade en viktig poäng för Ecuador mot Nederländerna.

Cody Gakpo gav Nederländerna ledningen redan i den sjätte minuten på Khalifa International Stadium men det var Ecuador som anföll mest och bäst i resten av matchen.

Ny succé för Enner Valencia

Kvitteringen kom i inledningen av andra halvlek och det var (förstås) Enner Valencia som blev målskytt. 33-åringen stod på rätt plats när Nederländernas målvakt Andries Noppert släppte en retur och han gjorde då sitt tredje mål i VM i Qatar.

Ecuadors ende målskytt i mästerskapet är ingen nybörjare när det kommer till succé i VM. Även i VM-turneringen som spelades för åtta år sedan gjorde Enner Valencia alla Ecuadors mål och därmed har han gjort nationens sex senaste VM-mål.

Dessvärre för Valencia fick matchen ett tyngre slut. Han satte sig ner på planen och bars ut på bår i den 90:e minuten. Därefter satte han sig på bänken med en rejäl ispåse runt höger knä.

”Inte med i matchen”

Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal var besviken på en blek insats.

– Vi spelade dåligt med bollen, säger han till tv-kanalen NOS.

– Vi förlorade varenda duell och gav bollen till fel färg väldigt ofta. Sedan släppte vi inte till så många chanser, trots att vi inte var med i matchen.

Nära åttondelsfinal

De delade poängen innebär att både Ecuador och Nederländerna har ett bra utgångsläge inför den sista gruppspelsmatchen.

Nederländerna är vidare till åttondelsfinal så länge laget inte förlorar mot Qatar (och kan gå vidare även vid förlust) och för Ecuador räcker det med oavgjort mot Senegal.

Qatar har inte längre någon chans att gå vidare.