I kväll tog han sin sjunde raka ligatitel.

Men han fick sitta på bänken i nästan hela matchen.

– Jag är mycket lycklig, sa Zlatan efteråt.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vinna ligatitlar.

I kväll vann Barcelona med förkrossaden 4–0 hemma mot Valladolid, vilket gjorde att klubben vann sin andra raka La Liga-titel.

Zlatan har en ännu längre segersvit. Titeln var hans sjunde raka ligaseger.

Fick bara tio minuter

Men större delen av kvällens avslutande ligamatch fick han dock se från bänken. Inte förrän efter 79 minuter, vid ställningen 4–0 fick han lämna bänken och kliva in på Camp Nou.

När han väl hoppade in hände det inte mycket, förutom att han redan i den första minuten försökte klacka in en frispark. Matchen var redan avgjort och spelet avslaget.

Resten av matchen då? Barcelona hade som väntat inga större problem med att avfärda bottenlaget Valladolid.

Förutom under de första tio minuterna, då Valladolid hade två bra chanser då Victor Valdés slarvade, var Barcelona helt överlägset.

Pedro och Messi matchvinnare

Matchvinnare var Pedro och Messi. Pedro låg bakom 1–0-målet i den 27 minuten då han slog ett inspel som Valladolids Luis Prieto styrde in i eget mål, och det var han som kyligt förvaltade Messis framspelning och sköt in bollen mellan målvakten Jacobos ben fyra minuter senare.

3–0-målet kom 17 minuter in i den andra halvleken. Yaya Touré kom snyggt igenom på vänsterkanten och frispelade Messi som hade helt öppet mål och satte sitt 33:e mål för säsongen.

En knapp kvart senare gjorde han sitt 34:e mål, och tangerade därmed Ronaldos målrekord från säsongen 1996-97 (se separat artikel).

Efter att guldet hade säkrats greppade Zlatan Ibrahimovic mikrofonen på Camp Nou och sa:

– Jag vill tacka mina medspelare, tränaren, ledningen, och alla supportrar. Jag är mycket lycklig.